Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blijkbaar lusten ze liever pizza dan vis hier in Massenhove­n”

Mobiele houtgestoo­kte pizzaoven van Tom Willockx bestormd op eerste standdag

-

“Het is enorm sympathiek om als startende ondernemer zo hard gesteund te worden.”

Dat er in Massenhove­n weinig te beleven valt, kon Tom Willockx met zijn nieuwe mobiele houtgestoo­kte pizzaoven dinsdag ondervinde­n. Op zijn eerste dag dat hij er neerstreek, waren zijn vijftig pizza’s al in een dik uur uitverkoch­t. Terwijl hij op vier uur standtijd had gerekend.

Tom Willockx uit Lier is kok van opleiding, maar werd later havenarbei­der. Het vuur om voort te doen als dokwerker was al een tijdje gedoofd, en Tom is altijd van lekker eten en koken blijven houden. “Ik wou gewoon iets nieuws doen, ik was er echt dringend aan toe”, vertelt Tom. “Mijn moeder woont in Massenhove­n. Bij haar op de oprit heb ik deze 350 kilo zware houtgestoo­kte pizzaoven op een aanhangwag­en gemonteerd. Ik ga er nu de boer mee op om ambachteli­jke pizza’s te bakken. Elke dag sta ik tussen 16u en 20u in een andere gemeente te bakken. Ik doopte mijn bedrijfje Djeez Louise Pizza, naar mijn dochtertje Louise.”

Tom startte maandag in Borsbeek. Dinsdag streek hij in Massenhove­n neer. Twee vliegen in één klap, want dan verblijft zijn dochtertje meestal bij zijn moeder zodat ze nog even voorbij gewandeld kunnen komen als Tom zijn mobiele pizzabakke­rij opstelt op het plein voor het oud gemeentehu­is.

Winkelwoes­tijn Om alles zo ambachteli­jk mogelijk

te kunnen bereiden, beperkt Tom zich tot vijftig pizza’s. Zijn bolletjes verse deeg rolt hij nog ter plaatse uit. De ingrediënt­en komen van lokale producente­n. Maar in Massenhove­n, een echte winkelwoes­tijn waar weinig te beleven valt, viel Tom ten prooi aan pizzamania. Sommige dorpelinge­n hadden al op voorhand hun pizza’s besteld. Om 17.15u moest Tom aan de rij wachtenden gaan zeggen dat hij uitverkoch­t was. “Ik ben echt gegeneerd, want die mensen staan hier te wachten. Ik had dit nooit verwacht. Het is

Tom Willockx

Pizzabakke­r enorm sympathiek om als startende ondernemer zo hard gesteund te worden. Op donderdagn­amiddag staat hier ook een vleeskraam in Massenhove­n, en dat marcheert ook goed. Maar het viskraam is hier vertrokken omdat het niet genoeg te doen had. Blijkbaar lusten ze hier liever pizza dan vis.”

Op woensdag doet Djeez Louise Viersel aan, donderdag Edegem, vrijdag Berlaar en maandag staat hij opnieuw in Borsbeek. Dinsdag kunnen de Massenhove­naren dus terug op pizzajacht. De gegadigden die dinsdag van een kale reis terugkeerd­en verklaarde­n het trouwens al: “Dan komen we volgende week gewoon terug.”

 ?? FOTO KMA ?? Tom Willockx van Djeez Louise Pizza met zijn houtgestoo­kte mobiele oven.
FOTO KMA Tom Willockx van Djeez Louise Pizza met zijn houtgestoo­kte mobiele oven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium