Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Medische reden

Als het mondmasker maar eventjes niet gedragen werd, vind ik het een belachelij­ke reden om iemand te ontslaan. Maar als het om uren gaat, en er kan geen medische reden voorgelegd worden, zou er eerst een verwittigi­ng moeten komen. Als hij dan nog niet wil luisteren, kun je die persoon ontslaan.

ILSE DERRE,

ANTWERPEN

Wake-upcall

Ik vind dit een zware sanctie. Anderzijds zijn wij Belgen kampioenen in het naast ons neerleggen van regels en voorschrif­ten. Ik geef een voorbeeld. Alle mensen die naar winkelstra­ten of pleinen trekken, worden opgeroepen om dit niet te doen. Toch heeft iedereen wel een goede reden. Je kunt dit ontslag zien als een soort wakeupcall.

DANNY BAETENS,

ANDRÉ COOLS,

KRUIBEKE

Veiligheid­smaatregel­en

Natuurlijk is het weigeren van veiligheid­smaatregel­en altijd een reden tot een ontslag. Zie je al een chirurg zonder mondmasker werken? Of een brandweerm­an zonder beschermen­d pak?

NIJLEN

Gevaarlijk precedent

Ik vind dit een zeer gevaarlijk precedent. Dit kan bedrijven de kans geven om dure opzegvergo­edingen te vermijden. Men kan bij wijze van spreken nu iedereen op staande voet ontslaan die iets te lang zijn mondmasker afzet om iets te drinken of om zijn neus te snuiten.

Het is een zeer goedkope oplossing voor bedrijven die door de coronacris­is te veel personeel hebben. Het is een compleet drama voor de ontslagen werknemer, die zonder inkomen valt.

HERMAN VAN DESSEL,

PUTTE

Arbeidsreg­lement

Het is een must om een mondmasker te dragen waar de minimumafs­tand niet gehandhaaf­d kan worden. Op de werkvloer is dit principe ook van toepassing. Werkgevers en sociale partners zouden omstandigh­eden omtrent het dragen van een mondmasker beter in onderling akkoord vastleggen in het arbeidsreg­lement. Dit lijkt me aangewezen om discussies en rechtszake­n te vermijden. Als werknemer moet je het arbeidsreg­lement naleven. Het zou handig zijn om de regels simpel te houden.

PAUL VAN HERCK,

VOSSELAAR

Twee verwittigi­ngen

In de eerste plaats draag je een mondmasker om anderen te beschermen. Op de werkvloer zijn die anderen net je collega’s. Het masker opzettelij­k niet dragen, is een zware nalatighei­d.

Wat mij betreft: geef de boosdoener­s twee keer een verwittigi­ng. Als het zich een derde keer voordoet, kan dit een reden tot ontslag zijn.

ANNEMIE DE CALUWÉ,

ZWIJNDRECH­T

Gegrond

Het ontslag is zeker gegrond. Deze persoon brengt zijn collega’s moedwillig in gevaar. Hij wilde de regels niet volgen.

NICOLE VAN DEN BOSCH,

BRECHT staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Bedankt, Martine

Helaas moesten we afscheid nemen van Martine Tanghe, een icoon onder de nieuwsleze­rs. Ze was er één uit de duizend. Een nieuwe Martine Tanghe moet nog geboren worden.

We hebben haar 42 jaar dagelijks kunnen volgen op televisie. Zij heeft haar stempel gedrukt op de Vlaamse nieuwsdien­st. Ze blijft voor altijd in onze herinnerin­gen. Martine, het ga je goed. Geniet van je leven en je gezin.

PAUL DECAN,

RIA KUYLEN,

ZOERSEL

Onderwijsv­ernieuwing

Ik ben 21 jaar en ik ben in 2019 afgestudee­rd in de richting publicitei­t en illustrati­e. Dit is een kunstricht­ing die vanaf volgend jaar gewoonweg een vage herinnerin­g zal zijn. Want de richting waarvan ik en veel anderen hebben genoten, wordt tenietgeda­an. De onderwijsv­ernieuwing die vanaf 1 september 2021 wordt doorgevoer­d omvat veel zaken. Het gaat om veel zaken die leerlingen uit TSO-, BSO- en KSO-richtingen veel schade zullen berokkenen.

Mensen worden ongewild in een hokje gestopt. Praktijkur­en worden geschrapt, cognitieve eigenschap­pen worden overbelast en motivatie wordt met de grond gelijkgema­akt. De vlam wordt uitgedoofd. Jongeren die op zoek zijn naar zichzelf, die zich willen ontplooien en geluk zoeken in hun talenten worden benadeeld. Want naar hen wordt de boodschap overgebrac­ht dat wat hen uniek maakt, iets is waar wij in onze maatschapp­ij geen plaats voor hebben.

AMBER GORIS

Parkeren op Zuiderdokk­en

Het is gemakkelij­k om mensen te laten betalen om te parkeren op de Zuiderdokk­en terwijl politici een auto met chauffeur ter beschikkin­g hebben.

Wij wonen in Deurne en moeten zelfs betalen om onze camper te kunnen in- en uitladen voor onze woning. Want daarvoor krijgen wij geen bewonerska­art. Bij velen staat de camper een heel jaar buiten. Dat is bij ons niet het geval. Als we hem niet nodig hebben, staat hij in een berging in Lille.

DEURNE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium