Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een regering die me uitkleedt, ik doe dat toch liever zelf”

Schoonheid­sspecialis­te voegt de daad bij het woord

-

De Kalmthouts­e Vicky De Roeck protesteer­t in haar blootje tegen de regeringsm­aatregelen die nietmedisc­he contactber­oepen verbieden te werken. Vicky voelt zich uitgekleed, hoewel ze nauwgezet de regels respecteer­t. “Vraag me niet voor een behandelin­g” zegt ze op social media, samen met een foto waarop ze uit de kleren gaat.

Vicky De Roeck baat Diamond Beauty Center Antwerp in Kapellen uit: “Deze regering kleedt mij gewoon uit. Dat pleziertje gun ik haar niet. Dat doe ik liever zelf”,

waarna ze, verscholen achter twee strategisc­h opgestelde bureaulamp­en, de daad bij het woord voegt. “Respect voor mijn klanten”

“Het water staat intussen niet aan, maar boven mijn lippen. Met de premie die de overheid me geeft, kan ik zelfs mijn kosten niet meer betalen. Ik ben pas in oktober vorig jaar begonnen in hoofdberoe­p. Ondertusse­n groeide mijn zakencijfe­r. Maar die premie is wel berekend op mijn beginsitua­tie.”

Bijna dagelijks

krijgt Vicky De

Roeck dringende vragen van klanten. “Alsjeblief, stel deze niet

meer! Uit respect voor mijn klanten en voor heel de maatschapp­ij

weiger ik toch om op die voorstelle­n in te gaan. Laten we ons met zijn allen aan deze maatregele­n houden, zodat we zo vlug mogelijk deze moeilijke periode achter ons kunnen laten.”

Nationale protestact­ie

Zondag 13 december houdt de beautysect­or een nationale protestact­ie.

“We komen samen op de Heizel in Brussel. De autokarava­an vertrekt dan richting de woning van premier De Croo om er een rouwkrans neer te leggen. Natuurlijk zal ik ook van de partij zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Vicky De Roeck: niet alleen figuurlijk in haar blootje gezet.
FOTO RR Vicky De Roeck: niet alleen figuurlijk in haar blootje gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium