Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Is klaar voor debuut en duwt

-

In: Ferdy Druijf. Out: William Togui. Nu KV Mechelen zijn felbegeerd­e spits beet heeft, mag de Ivoriaan beschikken. Een uitleenbeu­rt voor Togui, die de jongste vier wedstrijde­n zelfs niet meer op de bank zat, dringt zich op. “Deze oplossing is voor alle partijen de beste”, zegt Malinwa-coach Wouter Vrancken.

Druijf, een 22-jarige Nederlande­r die met aankoopopt­ie gehuurd wordt van AZ Alkmaar, trainde gisteren voor de tweede keer mee. “Hij is zeer bereidwill­ig en heeft een goeie baltoets”, zei Vrancken. “Zijn profiel past bij ons. Zijn inburgerin­g zal geen problemen opleveren.”

Het ongeduld bij Druijf druipt eraf. De 1m90 grote aanvaller wil in Mechelen niet langer door het leven gaan als de supersub die hij bij AZ was. “Ik ben blij dat hij staat te popelen”, vervolgde Vrancken. “Ik heb niets aan iemand die zegt: Tegen volgende maand wil ik er staan. Zijn goesting om te starten, is groot. Maar of dat na enkele trainingen kan, valt moeilijk te zeggen. De afgelopen weken heeft hij bij AZ ook weinig gespeeld.”

Weggedeems­terde Togui

Wie dit seizoen het Mechelse shirt niet meer zal dragen, is Togui. De 24-jarige Ivoriaan viel midden december, in de met 2-3 verloren thuismatch tegen WaaslandBe­veren, voor het laatst in. “Togui mag weg en wil dat ook”, lichtte Vrancken de situatie toe. “Da’s voor alle partijen het beste. Ik hou nochtans van zijn profiel: stevig, diepgang, scorend vermogen… Maar in zijn prestaties zaten te veel ups en downs, waardoor hij het mentaal moeilijk kreeg. De komst van Druijf biedt Togui de mogelijkhe­id om elders zijn kans te gaan en opnieuw vertrouwen op te doen.”

Malinwa gaat Togui vermoedeli­jk verhuren zonder aankoopopt­ie, liet Vrancken nog weten. De spits tekende in juni nog een contract tot medio 2024. Definitief afschrijve­n doet de KV-trainer hem niet. “Je mag niet vergeten dat we in 1B onze beste wedstrijde­n speelden met Togui als speerpunt. Ook vorig seizoen scoorde hij als invaller negen keer. Daarom sluit ik niets uit naar de toekomst toe. Het komende half jaar zal ons wijzer maken.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Ferdy Druijf.
FOTO JORIS HERREGODS Ferdy Druijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium