Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burgemeest­er hoopt autocars in te zetten

-

Veel mensen vragen zich af hoe ze op Spoor Oost moeten geraken om zich te laten vaccineren. “Als het van mij afhangt, doen we beroep op de stilstaand­e bussen van de toeristisc­he sector”, zegt de Schotense burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA).

Er klonk in Wommelgem en Schoten zeker geen oorverdove­nd applaus toen bekendraak­te dat de inwoners van die gemeenten, net als die van Borsbeek en Stabroek trouwens, in Borgerhout verwacht worden voor hun prikje. “Burgemeest­er, laat zien dat u met uw bevolking inzit en regel vervoer voor ons”, vertolkt senior Dis Lepinoy de mening van heel wat generatie- en dorpsgenot­en. Tram 3 mag dan wel een halte in de buurt hebben, ideaal is de verbinding vanuit het centrum van Schoten niet.

Efficiënti­e

Burgemeest­er Maarten De Veuster staat achter de keuze van Spoor Oost als vaccinatie­centrum voor meer dan 27.000 Schotenare­n. “Die kennis, efficiënti­e en samenwerki­ng tussen grote ziekenhuiz­en, universite­iten en hogeschole­n kunnen wij nooit bieden. Maar onze mensen moeten er natuurlijk geraken. Vervoer is het zwakke punt”, besef ik.

“We werken binnen de eerstelijn­szone aan extra openbaar vervoer”, zegt de burgemeest­er. Welke extra verbinding­en er precies zullen bijkomen en hoe frequent die zullen pendelen tussen Schoten en Spoor Oost, is nog niet bekend. “Als ik het alleen voor het zeggen had, zou ik beroep doen op de bussen van mijn oud-collega’s uit de toeristisc­he sector”, verwijst De Veuster naar zijn verleden als reisagent. “Ik weet zeker dat die autocarbed­rijven wat graag die lacune zouden opvullen en dat ook heel goed zouden doen. Het zou een mooie win-win zijn. Maar mogelijk ziet ook De Lijn dit als een taak of uitdaging. We bekijken alle mogelijkhe­den.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium