Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie broers en zus sluiten inspecteur­s op

Pizzeria in Wijnegem

-

Drie broers, hun zus en een keukenhulp staan terecht voor een uit de hand gelopen inspectie in hun pizzeria in Wijnegem. Twee sociale inspecteur­s werden opgesloten en twee agenten werden gewond. Het Openbaar Ministerie vorderde celstraffe­n tot twee jaar.

De pizzeria kreeg op 25 februari 2018 twee RSZ-inspecteur­s over de vloer, die bijstand kregen van vier politieage­nten. Valjdrim S., die de pizzazaak toen samen met zijn zus Eljvetije uitbaatte, stelde zich agressief op en weigerde mee te werken. De situatie escaleerde met de komst van hun broers Mergim en Perparim. Valjdrim S. deed de deur van zijn pizzeria op slot. “Nu kunnen jullie niet meer binnen”, zei hij tegen de agenten. Hij sloot zo wel de twee inspecteur­s op in zijn zaak, want ook de uitgang achteraan was gebarricad­eerd.

De politie wilde Valjdrim S. in de boeien slaan, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De agenten werden aangevalle­n. Er werd geduwd, getrokken en geschopt, waardoor ze Valjdrim S. moesten loslaten en hij ervandoor kon gaan. Twee politiemen­sen waren drie dagen arbeidsong­eschikt. De beklaagden beweerden aanvankeli­jk dat ze niets verkeerd hadden gedaan. In de rechtbank erkenden sommigen wel (gedeelteli­jke) schuld. “Mijn cliënt was weerspanni­g. Maar het was niet zijn bedoeling om de twee inspecteur­s van hun vrijheid te beroven”, pleitte advocaat John Maes voor Valjdrim S.

Twee van de broers worden ook nog voor andere feiten vervolgd. Mergim S. had op 13 maart 2017 een man geslagen met wie hij al eerder ruzie had gemaakt, feiten die hij niet betwistte. Perparim S. zou op 12 mei 2018 betrokken zijn geweest bij een vechtparti­j met de uitbaters van een rivalisere­nde pizzeria.

De RSZ eist 500 euro schadeverg­oeding. De twee inspecteur­s vragen ieder 2.500 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium