Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maandag een tweede prik, en dan een glaasje en muziek

-

Volgende week zullen alle 92 bewoners van woonzorgce­ntrum Sint-Pieter in Puurs twee keer ingeënt zijn. Geen betere reden voor Jos Hermans, ’s lands eerste gevaccinee­rde, en zijn medebewone­rs om een feestje te houden, met een glas cava en live muziek.

Maandag krijgen de bewoners van Sint-Pieter in Puurs hun tweede inenting. Zeven dagen later zijn ze volgens de richtlijne­n van Pfizer dan ook beschermd tegen corona. “We gaan zeker het glas heffen met onze bewoners. Dat feestje komt wel”, belooft directeur Fred Rogier. “We hebben al een zanger gevonden die wil komen optreden. Hij zal op de verschille­nde afdelingen rondgaan. En met Valentijn willen we nog een groter feest geven. Kerst en nieuw waren in mineur, dus hopelijk kunnen we dat in februari goedmaken.”

Solidair blijven

Het zal dus nog niet helemaal zijn zoals vroeger. “We zijn wel degelijk verplicht om de maatregele­n van de overheid te blijven volgen en zullen dat ook doen. We blijven solidair met onze collega’s in de sector. En we moeten voorzichti­g blijven voor bezoekers en voor het personeel. Een eerste feest zoals vóór corona, dat zal pas plaatsvind­en als heel Vlaanderen gevaccinee­rd is.”

Hoe bescheiden ook, de bewoners willen dat eerste feestje toch niet missen. Laat dat tweede prikje maar komen, klinkt het unisono. De eerste gevaccinee­rde – de 94jarige Jos Hermans – stelt het goed, verzekert de directeur. Maar de media-aandacht heeft hem veel energie gekost. Maria Peeters (90) en Robert Feytens (79), die ook als een van de eersten gevaccinee­rd werden, vertellen hoe het aanvoelde. “Eerst heb ik er niets van gemerkt. Maar na een dag zag ik een bultje op mijn arm. Een beetje zoals met het griepvacci­n”, zegt Robert. En jeuk, dat ook. “Alsof er allemaal kleine beestjes onder mijn vel waren gekropen. Verdorie, ik wilde krabben. Maar ik heb me kunnen inhouden. Anders had ik misschien heel mijn arm open gehaald”, vult Maria aan.

Nog een bijwerking: het mentale welzijn dat er sterk op vooruitgin­g. “Kom maar op met dat tweede vaccin, het is de enige manier om terug naar het normale te gaan”, vertelt Robert.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Het eerste vaccin was voor Jos Hermans.
FOTO ISOPIX Het eerste vaccin was voor Jos Hermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium