Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stille helden

-

Winst op Charleroi. Dat was alweer geleden van 2013, toen met ene Maxime Biset als matchwinna­ar in de blessureti­jd (12). Zaterdag ging die eer naar Geoffry Hairemans. Alwéér hij. De man met de meest trefzekere linkervoet van de competitie (zes met links, eentje met het hoofd) na ‘Zilveren Schoen’ Rapha Holzhauser (elf met links) en Theo Bongonda (tien). De man die in Mechelen heeft ontdekt dat hij blijkbaar wél gezegend is met het aangeboren instinct van de pure killer. Één kans, één goal. Getekend, ’Geoffke Deurne Noord’. Laszlo Bölöni verslikt zich vast in zijn Griekse koffie bij het zien van zijn statistiek­en dit seizoen.

Vier overwinnin­gen op rij in de reguliere competitie in 1A. Dat was ook alweer geleden van december 2016, toen onder coach Yannick Ferrera. Die bracht geen voetbal voor fijnproeve­rs, maar parkeerde KV dat seizoen toch op de zevende plaats, op een zucht van Playoff 1. Dit seizoen dreigde het omgekeerde verhaal te worden. Voetbal om vrolijk van te worden, resultaten om van te janken. Tot die ommekeer in Leuven. Sindsdien koppelt KV zijn goede spel wel aan overwinnin­gen. Zelfs op een besneeuwd veld probeerde KV, in zoverre als de omstandigh­eden dat toelieten, trouw te blijven aan zijn principes en werd het daar uiteindeli­jk ook terecht voor beloond.

Het grootste verschil met de eerste competitie­helft is dat KV nu ook zijn defensieve stabilitei­t heeft gevonden. Twee clean

sheets op rij, dat was dit seizoen nog niet gebeurd. Zelf een doelpunt maken was al langer geen probleem meer. Geen vermijdbar­e tegendoelp­unten incasseren, was dat wel. In dat opzicht zijn Yannick Thoelen, Lucas Bijker en Thibaut Peyre de stille helden van de Mechelse heropstand­ing. Sinds zij weer in de ploeg staan, heeft het team een solide basis gekregen. Mannen met ervaring, mannen met karakter, mannen met baarden. Daar had dit KV nood aan. Nononsense verdedigen om van daaruit vrijuit te kunnen voetballen.

Benieuwd hoe ver KV deze reeks kan doortrekke­n. De maturiteit waarmee ze de wedstrijde­n tegen Antwerp en Charleroi (behalve in de allerlaats­te minuut dan) uitspeelde­n, belooft alvast veel goeds voor de rest van januari.

 ?? THOMAS STANDAERT ??
THOMAS STANDAERT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium