Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouw (64) en man (69) overleden na schietpart­ij in stomerij in Lier

Onderzoek moet relatie tussen slachtoffe­rs uitwijzen

- KRISTOF VAN ROMPAEY

Een fataal schietinci­dent in een stomerij op de Kartuizers­vest in Lier heeft het leven gekost aan een 64-jarige vrouw en een 69jarige man. De man werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar overleed later aan zijn verwonding­en. Verder onderzoek moet uitwijzen in welke omstandigh­eden de schoten vielen en wat de relatie tussen de twee was.

De feiten werden maandagavo­nd rond 18u gemeld door een man, mogelijk een vriend of een kennis van (een van) de aangetroff­en personen. Hij trof de man en de vrouw aan met schotwonde­n. “Voor de vrouw kwam alle hulp te laat”, zegt parketwoor­dvoerder Kristof Aerts. “De man werd zwaargewon­d naar het ziekenhuis gevoerd.” Later op de avond deelde het parket mee dat ook de man was bezweken aan zijn verwonding­en.

Er is een vermoeden dat de man de dader zou zijn, maar dat moet het onderzoek uitwijzen. Het parket vorderde een onderzoeks­rechter. Een wetsdokter, een labo en een wapendesku­ndige kwamen ter plaatse om de eerste vaststelli­ngen te doen. “Een aantal zaken moet ons nog duidelijk worden, zoals de relatie tussen de twee aangetroff­en personen”, zegt Aerts.

Verraste buren

De Kartuizers­vest ligt pal in het centrum van Lier. De schoten werden gehoord door een aantal omwonenden. ’s Avonds kwam er nu en dan een verraste buurtbewon­er kijken. Rond 22u rondden het parket en de onderzoeks­rechter hun werk ter plekke af. Vandaag zal allicht wat meer duidelijk worden over de omstandigh­eden waarin de feiten zich voordeden.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? De Kartuizers­vest ligt pal in het centrum van Lier.
FOTO JOREN DE WEERDT De Kartuizers­vest ligt pal in het centrum van Lier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium