Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken Hoogmolenb­rug zijn nieuwe fase ingegaan

- (jaa)

Maandag zijn de langdurige werken ter voorbereid­ing van de nieuwe Hoogmolenb­rug op de Merksemseb­aan een nieuwe fase ingegaan. Pas tegen september zullen alle wegaanpass­ingen en nieuwe aantakking­en gemaakt zijn.

“Op de Merksemseb­aan werd de eerste nieuwe infrastruc­tuur in gebruik genomen”, zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “De weghelft aan de zuidkant van de Merksemseb­aan, tussen de gemeentegr­ens met Antwerpen en de Deurnestee­nweg, is klaar. Het verkeer rijdt hier nu dus over een nieuw stuk wegdek. De werfzone tussen de Deurnestee­nweg en de grens met de stad is nu verplaatst naar de noordzijde. Verder zijn alle bewegingen op het kruispunt met de Deurnestee­nweg opnieuw mogelijk.”

In de loop van april plant AWV de zuidelijke werfzone langs de kant van de Bijkhoevel­aan af te ronden en vanaf dan zal de werfzone zich dus volledig op de noordelijk­e weghelft van de Merksemseb­aan situeren. Het verkeer rijdt dan over de zuidelijke weghelft. De werken aan de noordelijk­e kant lopen tot de zomer.

“Tijdens de zomervakan­tie voeren we nog afwerkinge­n uit aan de middenberm­en en de kruispunte­n. Tegen september zijn de werken van AWV dan volledig klaar”, voorspelt Gilles Van Goethem. Rond die tijd zou ook de bouw van de nieuwe Hoogmolenb­rug, die zoals bekend 250 meer richting Sportpalei­s komt te liggen dan de huidige, zichtbaar moeten worden.

 ??  ??
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Het blijft ook nu opletten voor wie het kruispunt Deurnestee­nweg/Merksemseb­aan oprijdt, verkeer in alle richtingen en door zowel auto’s, vrachtwage­ns als fietsers blijft mogelijk.
FOTO JAN AUMAN Het blijft ook nu opletten voor wie het kruispunt Deurnestee­nweg/Merksemseb­aan oprijdt, verkeer in alle richtingen en door zowel auto’s, vrachtwage­ns als fietsers blijft mogelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium