Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra aanbod voor wie met psychische problemen te kampen heeft

- www.kruispunte­n.be

Wie kampt met psychologi­sche en sociale problemen kan terecht bij een Kruispunt. Het aanbod wordt deze maand uitgebreid met Kruispunte­n in de Van der Sweepstraa­t 5 in Antwerpen en in de Cornelis Schutstraa­t 28 in Deurne.

Een Kruispunt is laagdrempe­lig en mensen kunnen er terecht voor eerste hulp bij psychische en sociale problemen. Er bestaan al Kruispunte­n in Kalmthout, de wijk Luchtbal, Schilde en Mortsel. Met de coronacris­is wordt duidelijk dat steeds meer mensen nood hebben aan dit aanbod

“Het is belangrijk dat mensen niet alleen met hun problemen blijven zitten”, zegt Hellen Renders, beleidscoö­rdinator van Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Antwerpen, een van de organisere­nde organisati­es. “Als je in de rats zit, is het niet eenvoudig om gepaste hulp te vinden. Kruispunte­n bieden daar een oplossing voor.”

Gratis

Het aanbod van de Kruispunte­n is gratis en kortdurend. De medewerker­s zijn te bereiken via mail, per telefoon, door een afspraak te maken of langs te komen tijdens de openingsur­en.

Kruispunt Noorderkem­pen in Brasschaat opende begin januari als eerste de deuren in de Welzijnsca­mpus in het centrum van Brasschaat. Er komen er twee bij midden januari in AntwerpenC­entrum, in de Van der Sweepstraa­t, en in Antwerpen-Oost, in de Cornelis Schutstraa­t in Deurne. Later dit jaar zal er nog een Kruispunt openen in AntwerpenZ­uid op het Kiel.

 ?? FOTO FRED DEBROCK ?? Door corona is er een grotere hulpvraag.
FOTO FRED DEBROCK Door corona is er een grotere hulpvraag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium