Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opmerkelij­ke carrièresw­itch voor veldrijder Jim Aernouts

- (ajan)

Jim Aernouts (31) zet een punt achter zijn carrière als veldrijder en kiest voor iets helemaal anders. Hij gaat samen met zijn vrouw Jill Uytdewilli­gen restaurant De Kiekenhoev­e op de Moerkantse­baan in Essen uitbaten.

“Wij zijn daar al twee jaar mee bezig, maar sinds 1 januari zijn wij officieel de nieuwe uitbaters van De Kiekenhoev­e”, bevestigt Jill (30) de overname van de concessie van De Kiekenhoev­e. De concessie houdt in dat zij De Kiekenhoev­e voor dertig jaar mogen huren van de gemeente. “Ofwel heel onze carrière”, stelt Jill.

Aernouts, momenteel op stage in het buitenland, en zijn vrouw Jill wonen in de Essense wijk Heikant, vlak bij de Kiekenhoev­e. Zij werkte daar al als kok en blijft dat doen. De straks ex-veldrijder gaat aan de slag als maître d'hôtel, ofwel zaalverant­woordelijk­e.

Dat betekent dat Aernouts aan het einde van dit seizoen stopt met veldrijden. Bij de junioren en de beloften werd Aernouts destijds Belgisch kampioen. Bij de beloften won hij ook de Superprest­ige. Momenteel maakt de veldrijder deel uit van de ploeg Baloise Trek Lions.

De Kiekenhoev­e is eigendom van de gemeente. Het restaurant werd al gebouwd in 1767. Burgemeest­er Gaston Van Tichelt is blij dat het koppel De Kiekenhoev­e gaat uitbaten. Van Tichelt: “Het was eigenlijk in de sterren geschreven dat zij het over zouden nemen. Wij wensen hen uiteraard veel succes, maar ik ben ervan overtuigd dat dat zeker gaat lukken. Het is nu moeilijk met corona, maar De Kiekenhoev­e is echt een sterk merk. En het is leuk dat een jong Essens koppel nu de uitbating gaat doen.”

 ?? FOTO RR, BELGA ?? Jim Aernouts hangt zijn fiets aan de haak en wordt zaalverant­woordelijk­e in De Kiekenhoev­e in Essen.
FOTO RR, BELGA Jim Aernouts hangt zijn fiets aan de haak en wordt zaalverant­woordelijk­e in De Kiekenhoev­e in Essen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium