Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verrast door keuze van Losada, maar er is potentieel in de VS”

-

‘Leermeeste­r en leerling’ werden ze bij hun onderlinge confrontat­ies met Beerschot en OHL liever niet genoemd, maar het mag duidelijk zijn dat Hernan Losada als trainer zeker wat heeft opgepikt van Marc Brys. Zo probeerde de Argentijn onlangs nog zijn collega te verrassen door met een andere opstelling te starten dan op het wedstrijdb­lad was aangegeven. “Een trucje dat ik van Marc heb geleerd”, zei hij met een knipoog. “Maar ik kon hem blijkbaar niet verrassen.”

Met zijn vertrek naar DC United is Losada daar dan toch in geslaagd. “Toch een klein beetje”, geeft de coach van OH Leuven toe. “Voor de ene coach is Amerika een uitdagend land, voor de andere iets minder. Sportief gezien zou ik het zelf niet doen en op financieel vlak weet ik niet of hij zoveel stappen vooruit kan zetten om deze sprong te maken. Aan de andere kant is de competitie in de Verenigde Staten in volle expansie en is er potentieel. Dat is een trigger die voor Hernan misschien wel doorslagge­vend is geweest.”

Door de kalender in de MLS - de Amerikaans­e competitie begint in maart - noemde Losada de timing zelf hoogst ongelukkig. Een aspect waar de Argentijn niet té lang bij stil moet blijven staan. “Zo’n moment heb je vaak zelf niet te kiezen”, schetst Brys. “Als die trein passeert, dan spring je erop of je laat hem passeren. Het is niet zo dat je kan vragen om nog een jaartje te wachten. Dat wil niet zeggen dat het makkelijke­r is om zo’n knoop door te hakken. Al is het niet zo dat Hernan de lijnen met België nu definitief doorknipt. Ik heb toch ook een tijdje in Saudi-Arabië gezeten, hé. Als Belg zijn wij misschien iets meer gebonden aan onze afkomst, maar vergeet niet dat Hernan vijftien jaar geleden al een grote stap - van Argentinië naar Beerschot - heeft gezet. Voor hem voelt dat mogelijk toch anders aan.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium