Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Match van de waarheid

Waaslander­s beseffen: als ze verliezen is het één voor twaalf

- WIM HOUTTEQUIE­T

De match van de waarheid. Anders kunnen we het duel tegen Moeskroen niet omschrijve­n. Verliezen is uitgeslote­n, want anders loopt concurrent Moeskroen uit tot vier punten. “Het wordt stilaan tijd om zelf punten te pakken”, vertelt Daan Heymans.

Waasland-Beveren heeft sinds het voorbije weekend opnieuw de rode lantaarn in zijn bezit. Vanavond kan het die rode lantaarn al opnieuw doorgeven, maar dan moet het winnen op het veld van concurrent Moeskroen. Kortom, vanavond belooft een belangrijk­e match in de strijd om het behoud te worden. Dat vindt ook topschutte­r Daan Heymans.

“We hebben altijd gezegd dat we niet naar andere ploegen moeten kijken. Nu wordt het stilaan tijd om zelf punten te pakken. En hopelijk pakken onze concurrent­en geen punten. Vorig seizoen had je met 22 punten voldoende. Dit jaar zullen we minstens dertig punten moeten pakken. We moeten dus nog wat punten sprokkelen. Als we vanavond geen punten pakken, loopt Moeskroen weer verder uit. We gaan met de intentie om te winnen. Maar het is helemaal geen slechte ploeg. Of de druk stijgt binnen de club? Er zijn nog veel matchen te spelen. Maar we moeten wel punten beginnen te pakken.”

Bij T1 Nicky Hayen heeft de teleurstel­ling alweer plaats gemaakt voor strijdvaar­digheid. De Limburger was scherp voor zichzelf, het bestuur en de spelersgro­ep.

“Maar het was vooral een wakeupcall, geen kritiek”, vertelt hij twee dagen later. “Ik wilde iedereen waker maken of houden. Bij ons is het momenteel vijf voor twaalf. Bij een nederlaag is het zelfs één voor twaalf. Kortom, we kunnen ons niet blijven permittere­n om rustig te blijven verder doen. Of de kritiek bij sommige spelers in het verkeerde keelgat geschoten is? Neen. Ik heb mijn deur opengezet voor de spelers, maar ik heb niemand gezien. Iedereen was heel nederig. Maar je kan nederig zijn en in je schulp kruipen of met de vuist op tafel slaan. Ik hoop op een reactie tegen Moeskroen.”

Knopen doorhakken

Hayen liet ook weten knopen te zullen doorhakken.

“Dat gaan we doen, maar je moet iedereen de kans geven. Voor sommigen is het de laatste kans. Of ze de boodschap begrepen hebben, zullen we deze week zien. Maar we gaan geen week meer wachten. We willen een ploeg die tot de allerlaats­te seconde strijdt om een resultaat neer te zetten, zoals toen we dertien op vijftien pakten. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep dat kan. We mogen ons niet laten afleiden door individuen die minder gelukkig zijn.”

Ondanks de tegenvalle­nde resultaten en de rode lantaarn is er momenteel geen enkel signaal dat T1 Hayen moet vrezen voor zijn plaats.

“Ik hoor natuurlijk graag dat er vertrouwen is. Dat geeft ook veel energie om te blijven werken. Maar ik ben niet iemand die daar elke dag op gaat focussen. Ik focus op mijn werk. Een reden om iemand te ontslaan vindt een club altijd, zelfs als er geen reden voor is. Dat heb ik in het verleden al eens meegemaakt. Ik focus op hetgeen ikzelf onder controle heb. Dat ik dit weekend een gevaarlijk­e uitspraak deed? (“Als ze morgen een trainer vinden die hen 100 procent in 1A kan houden, moeten

ze dat doen”, red.) Klopt, maar daarmee wilde ik zeggen dat mijn liefde voor de club groot is. Ik steek hier veel tijd in. Dat doe je niet als je niet met de club inzit. En wie kan de club garanderen dat ze honderd procent zeker in 1A blijft? Niemand.”

“We willen een ploeg die tot de allerlaats­te seconde strijdt om een resultaat neer te zetten, zoals toen we dertien op vijftien pakten.” Nicky Hayen

 ?? FOTO BELGA ?? Wanhoop op Waaslandse gezichten na de thuisneder­laag tegen Zulte Waregem. Vandaag is het zo goed als zeker erop of eronder.
FOTO BELGA Wanhoop op Waaslandse gezichten na de thuisneder­laag tegen Zulte Waregem. Vandaag is het zo goed als zeker erop of eronder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium