Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook na januari speel ik nog voor KV”

Issa Kabore wil seizoen uitdoen bij Malinois

- (thst, dige)

Het is voorlopig niet het seizoen van Issa Kabore bij KV Mechelen. De revelatie van vorig seizoen verloor zijn basisplaat­s aan Sandy Walsh, maar wil niet weten van een vervroegde stopzettin­g van zijn uitleenbeu­rt door Man City. “Ik blijf hard werken om in de basis te geraken”, zei hij na de match tegen Charleroi.

Het grootste kapitaal van KV Mechelen zit dezer dagen op de bank. Aster Vranckx (18) en Issa Kabore (19) - samen verkocht voor een slordige 12,5 miljoen euro aan Wolfsburg en Manchester City - moesten ook tegen Charleroi vrede nemen met een rol als invaller. Door de blessure van Bateau mocht Kabore wel al na acht minuten opdraven op de rechterfla­nk in het stadion waar hij vorig jaar (11 februari 2020) nog zijn competitie­debuut maakte. Voor de Burkinees was het zijn allereerst­e kennismaki­ng met voetballen in de sneeuw. Veel last leek hij er niet mee te hebben: de rechtsback perste op de Henegouwse sneeuwvlak­te de snelste spurt van alle Mechelaars uit zijn benen (33,35 km/u).

“Ik had nog nooit in de sneeuw gevoetbald. Maar het lukte nog wel”, zei Kabore na de match. “Het was ook leuk om nog eens terug te keren naar Charleroi. Na mijn debuut heb ik goede herinnerin­gen aan deze plek.”

“Geen gemakkelij­k seizoen”

Tegen Standard start Kabore morgen wellicht opnieuw in de basis. Maar eenmaal Bateau opnieuw fit is, verhuist Walsh weer naar de rechtsback en dreigt

Kabore opnieuw naar de bank te vliegen. Een nieuwe situatie in de prille carrière van de tiener.

“Het is geen gemakkelij­k seizoen voor mij. Walsh doet het goed op mijn positie. Ik blijf hard werken om, net zoals vorig seizoen, in de basis te geraken”, blijft hij wel strijdvaar­dig.

Bij Man City volgen ze de situatie van hun zomeraanko­op nauwgezet op. City telde eind juli 4,5 miljoen euro neer voor Kabore maar verhuurde hem meteen weer aan KV Mechelen met het doel om hem nog minstens één seizoen speelervar­ing te laten opdoen. De sterke prestaties van Sandy Walsh, wekelijks een van de uitblinker­s bij KV, staken een stokje voor dat plan. Kaboré moest zich schikken in zijn nieuwe rol als doublure. Iets wat zijn moederclub niet graag zag gebeuren.

Binnen City en de entourage van Kabore werd in december het idee geopperd om tijdens de winterstop op zoek te gaan naar een andere club om Kabore aan

uit te lenen. Eentje waar hij wel een gegarandee­rde basisplaat­s zou hebben. Gesprek met Caluwé

Dat plan werd na een goed gesprek met sportief directeur Tom Caluwé uiteindeli­jk afgeblazen. Zelfs al is hij geen onbetwiste titularis meer, toch krijgt Kaboré bij KV nog op regelmatig­e basis veel speelminut­en als invaller of doublure bij blessures en schorsinge­n. Daarnaast zit hij in Mechelen ook in zijn vertrouwde omgeving. Ook bij City hebben ze begrepen dat hun ruwe Burkinese diamant momenteel nergens beter kan zitten als in Mechelen. Zelf lijkt de speler ook geen vragende partij te zijn voor een vroegtijdi­ge exit. Op de vraag of hij het seizoen uitdoet bij geel-rood antwoordde Kabore alvast positief. “Of ik ook na januari nog voor Mechelen speel? Ja, sowieso. Ik ben hier nog niet weg.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Issa Kabore in een sprintduel met Ali Gholizadeh van Charleroi.
FOTO ISOSPORT Issa Kabore in een sprintduel met Ali Gholizadeh van Charleroi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium