Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lucia, Felix en Lise maken filmpje om andere kinderen in beweging te krijgen

-

Met het filmpje ‘Wees sportief en heel actief’ wil de Brasschaat­se kindergeme­enteraad alle jongeren oproepen om in deze tijden toch maar beter te blijven bewegen. Kinderburg­emeester Lucia Delcoix maakte samen met Felix Van de Weyer en Lise Van der Auwera dit korte filmpje.

Het trio werd hierin bijgestaan door schepen van Jeugd Adinda Van Gerven (N-VA). Scenario, boodschap, quote én montage werden door de jongeren bedacht en uitgewerkt.

De 10-jarige Felix Van de Weyer schreef het script en deed de montage. “Tijdens de voorvergad­ering van de kindergeme­enteraad kwam het idee op de proppen”, zo opent Felix het verhaal.

“We werden geholpen door schepen Adinda Van Gerven. Daarna trokken we met het idee naar de vergaderin­g van de kindergeme­enteraad. Het plan werd goedgekeur­d en we konden eraan beginnen”, vervolgt Felix.

De kinderen maakten de opnames in de wijk Driehoek en in het gemeentepa­rk. “Het is onze bedoeling de andere kinderen in Brasschaat aan te zetten om te blijven bewegen. Daarom bedachten we de titel ‘Wees sportief en heel actief’. Dat is altijd beter dan binnen te zetten”, gaat Felix verder. De 10-jarige leerling van Gibo Driehoek heeft al heel wat reacties gehad op het filmpje. “Een leerkracht van onze school had het al gezien. Het is niet de eerste keer dat ik een filmpje maak. Ik doe dat wel dikwijls en meestal wil ik het zo absurd mogelijk maken”, voegt Felix er nog aan toe.

Felix zou ook nog graag een nieuw speeltuig in het park zien. “Ik wil dit idee verder uitwerken met de andere kinderen van de gemeentera­ad. Hopelijk kan het ervan komen, want bewegen en sporten is in deze tijden toch zeer belangrijk”, luidt zijn conclusie.

Facebook jeugddiens­t.brasschaat

 ?? FOTO RR ?? Een beeld uit het filmpje ‘Wees sportief en heel actief’.
FOTO RR Een beeld uit het filmpje ‘Wees sportief en heel actief’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium