Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Bussen Van Hool

Er is weer een voorstelli­ng van circus België op komst. De regering roept op om lokaal te kopen, maar blijkbaar doen ze het zelf niet. Ze sluiten een in België gevestigd bedrijf gewoon uit. Busbouwer Van Hool stelt honderden mensen tewerk en geniet wereldfaam. Maar voor een e-bus van De Lijn zijn ze blijkbaar niet geschikt. Wat speelt hier? Politiek? Zakkenvull­erij? Wellicht een combinatie van beide. Weer iets om ons als Belg voor te schamen.

WALTER PEELMAN, HERSELT Topsporter­s niet in quarantain­e?

Wout van Aert vliegt eventjes voor een week naar Spanje op trainingsk­amp en staat zaterdag al terug op de cross. De geblesseer­de Axel Witsel mocht onmiddelli­jk van Dortmund overkomen en werd direct in Antwerpen geopereerd. En zo is het voor veel topsporter­s. Waar is hier de week quarantain­e? Waar zijn nu de coronaspec­ialisten? Dit is de gewone man in de straat uitlachen in zijn gezicht.

GUNTHER GEERAERTS, KASTERLEE Moeders voor Moeders

Het doel van Moeders voor Moeders is gezinnen in nood te helpen en hierbij neutralite­it uit te stralen en geen enkele politieke of religieuze voorkeur te tonen. Dan is het toch niet meer dan normaal dat kledij met een politieke of religieuze boodschap geweerd wordt. Niemand is verplicht naar Moeders voor Moeders te gaan, het is een vzw die alleen kan bestaan dankzij giften en vrijwillig­ers. Ik vind het dan ook zeer respectloo­s om een klacht in te dienen omdat je gevraagd wordt er eventjes neutraal uit te zien. Dit is de zoveelste poging van een godsdienst om anderen zijn regeltjes op te dringen. Het zou verkeerd zijn hieraan toe te geven.

VERA ANDRIES Rode kaart

Als ik de discussies omtrent de nieuwe voetbalreg­lementen hoor, dan moet ik vaststelle­n dat er veel veranderd is sinds ik zelf nog speelde. Als het zo doorgaat kunnen ze beter een soort rechtszitt­ing houden tijdens de match in het stadion.

JEAN STRAUVEN, HOEVENEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium