Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook frituur in Aartselaar op slot: “Nog net verse hamburgers geleverd”

-

Dat de impact van de sluiting van de twee scholen ver uitdijt, ondervinde­n ze ook aan den lijve bij frituur Enjoy Life in Aartselaar. De dochter van de zaakvoerst­er loopt school in Sint-Jozef, dus ook haar mama en mama’s partner moeten in quarantain­e. “De slager had net nog vers stoofvlees en hamburgers geleverd.”

Sinds twee jaar baten Erik De Wever en Christel Verlinden op de Reetsestee­nweg in Aartselaar frituur Enjoy Life uit. Gelegen vlak aan de grens met Kontich en Reet trekken ze ook veel klanten uit die buurgemeen­ten aan. En .... Christels dochter Kiara zit in het vijfde jaar in het Sint-Jozefinsti­tuut in Kontich.

“We waren net onze frietketel­s aan het uitkuisen toen het bericht binnenkwam”, zegt Erik De Wever. “Dat komt wel aan. Een van onze uithangbor­den is dat we werken met zo weinig mogelijk diepvriesp­roducten. De slager had net nog verse hamburgers, satés en stoofvlees geleverd. Die hebben we uitgedeeld aan het personeel, want invriezen willen we niet.”

“Ook voor ons personeel is het een serieuze domper. In totaal hebben we een achttienta­l mensen, vooral flexi-jobs en jobstudent­en, waar we afwisselen­d een beroep kunnen op doen. In het weekend werken we hier met vijf mensen. Tijdens de eerste lockdown hebben we bovendien nog fiks geïnvestee­rd in nieuwe ketels om het werk zodanig te kunnen organisere­n dat we met een aantal mensen tegelijk kunnen werken.”

“Tot nu toe hebben wij altijd goed kunnen voortwerke­n, heel veel collega’s in de horeca zijn veel slechter af. Maar we moeten niet onder stoelen of banken steken dat dit een serieuze domper is. Er komt ook zoveel voorbereid­ing en werk na de sluitingst­ijden bij kijken, dat het geen optie is om ons personeel daar alleen mee te belasten. De deuren dicht houden, is daarom de enige optie. Tot nader order blijven we gesloten tot donderdag 28 januari”, geeft de uitbater aan.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Uitbater Erik De Wever ziet zich genoodzaak­t de deuren van frituur Enjoy Life dicht te houden.
FOTO JAN VAN DER PERRE Uitbater Erik De Wever ziet zich genoodzaak­t de deuren van frituur Enjoy Life dicht te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium