Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken aan kruispunt Quinten Matsijslei en aan brug over Ring

-

In het kader van de heraanleg van de Plantin en Moretuslei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf deze week aanpassing­swerken uit aan het kruispunt met de Quinten Matsijslei.

Eind vorig jaar werd de heraanleg van de Plantin en Moretuslei tussen het Stadspark en de Singel nagenoeg volledig afgerond. Sindsdien rijdt het verkeer er weer over twee rijstroken in elke richting. Fietsers kunnen op hun beurt gebruikmak­en van nieuwe, ruime fietspaden. In die geest wil AWV ook het kruispunt met de Quinten Matsijslei onder handen nemen. De bypasses verdwijnen in functie van veilige opstelzone­s voor fietsers en voetganger­s. De ruimte voor het Justitiehu­is krijgt extra groen in de vorm van grasdallen en een nieuw ovaal zitelement met middenin beplanting.

De werken zijn vandaag, maandag, gestart en duren tot begin maart, tenzij de weersomsta­ndigheden er anders over beslissen. Fietsers en voetganger­s kunnen langs de werfzone fietsen en wandelen. Het autoverkee­r ondervindt grotere hinder. Tijdens de werken is er via de Quinten Matsijslei uitsluiten­d verkeer staduitwaa­rts mogelijk. Begin maart wordt de Quinten Matsijslei dan even volledig afgesloten ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. De rijweg wordt dan over enkele tientallen meters vernieuwd.

Luitenant Lippenslaa­n

En nog vanaf deze week voert AWV werken uit aan de onderzijde van de brug van de Luitenant Lippenslaa­n over de Ring. Die werken vormen een onderdeel van de vernieuwin­g van het complex Borgerhout. De werken vinden ’s nachts plaats tussen 20u en 6u ’s gedurende één maand. De aannemer zal dan twee rijstroken ter hoogte van de brug innemen op de Ring. Overdag zal er geen hinder zijn voor doorgaand verkeer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium