Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd voor een klein feestje”

Jos Hermans (96) en andere bewoners WZC Sint-Pieter krijgen tweede spuitje

-

Gisteren zijn alle bewoners van woonzorgce­ntrum Sint-Pieter in Puurs voor de tweede keer gevaccinee­rd. Jos Hermans (96) en zijn medebewone­rs moeten nog zeven dagen geduld hebben. Dan zijn ze in principe beschermd tegen het coronaviru­s. Ook alle personeels­leden kregen hun tweede prik.

Alle 92 bewoners van WZC SintPieter zijn twee keer ingeënt. Onder hen ook Jos Hermans, de eerste gevaccinee­rde in ons land. Hij was onder de indruk van de massale media-aandacht van de voorbije weken. “Let op dat mijn darmen er niet uitkomen, hè”, zegt een gekscheren­de Jos Hermans toen de dokter het spuitje in zijn bovenarm zette. “Ik ben blij dat we eindelijk beschermd zijn. Ik wil oprecht de mensen van Pfizer danken en natuurlijk ook het zorgperson­eel hier in ons woonzorgce­ntrum Sint-Pieter.”

‘Taart van de hoop’

Directeur Fred Rogier had een grote taart besteld bij een lokale bakker. ‘Taart van de hoop’ stond op het gebak. Jos mocht de taart aansnijden.

Een groot feest is er volgens de directie nog niet voorzien. “We gaan zeker iets doen, maar het zal eerder beperkt zijn. Het zou misplaatst zijn om uitgebreid te gaan vieren. Er zijn nog zo veel mensen die vechten tegen corona. We zullen wel een feestje houden op de afdelingen en in kleine bubbels. Als heel Vlaanderen is ingeënt, hebben we wel plannen.”

De maatregele­n voor de bezoekers blijven voorlopig hetzelfde in het woonzorgce­ntrum. “We moeten ons personeel en onze bezoekers nog beschermen. Het virus is nog niet uit de wereld en we willen niet dat de kinderen van onze bewoners hier ziek zouden worden”, zegt directeur Fred Rogier.

 ?? FOTO'S DIRK VERTOMMEN ?? Jos Hermans (96) snijdt de ‘taart van de hoop’ aan.
FOTO'S DIRK VERTOMMEN Jos Hermans (96) snijdt de ‘taart van de hoop’ aan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium