Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Spoor Oost

Wij zijn Antwerpena­ren en moeten naar Spoor Oost voor onze vaccinatie. Het is eender uit welke richting je komt, nergens staat aangegeven waar je precies moet zijn. Alleen op amper 200 meter van het centrum staat een piepklein bordje met piepkleine letters. Neem een voorbeeld aan Brasschaat. Eender uit welke richting je binnenrijd­t, je komt grote borden tegen om de weg te wijzen. Dit kan veel beter, niet waar, meneer De Wever?

LOUIS VAN DEN LANDENBERG­H, EKEREN

Proefproje­ct CO2

Het is zalig om te zien hoe inventief de UAntwerpen is. Het nieuwe D-CRBN project zorgt ervoor dat de CO2 van onze havenbedri­jven wordt omgezet in O en CO. Van deze CO maakt men opnieuw een grondstof voor de chemie. Wat een fantastisc­h resultaat. Hier moeten Antwerpen en de Vlaamse regering mee in investeren. Dit is baanbreken­d en kan onze concurrent­iepositie sterk verbeteren. Minister-president Jambon moet hier de nodige subsidies voor vrijmaken. Dit is een langetermi­jninvester­ing die het milieu en de inwoners van Antwerpen ten goede komt. Doen!

PAUL MUYLLE, WUUSTWEZEL

Van Ranst en co

Ik lees dat viroloog Van Ranst en zijn collega’s volgens een studie van de Universite­it Antwerpen de televisiej­ournaals het meest ‘besmet’ hebben tijdens de voorbije coronamaan­den. Men bedoelt dat zij de top drie vullen van personen die het hoogste aantal minuten gesproken hebben in de journaals van VTM en de VRT.

Ik vind dat heel normaal, omdat zij als experts in deze het best in staat zijn om de kijkers te informeren en de nodige raadgeving­en te geven. Dat zij hierdoor de regeringsl­eiders en oppositie verdringen, is toch aanvaardba­ar en duidelijk? Schoenmake­r, blijf bij je leest. Iedereen heeft zijn taak in de samenlevin­g en onze experts gebruiken de media om ons te informeren. Hun uitspraken zijn dus niet besmetteli­jk, maar bestrijden net de besmetting.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium