Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwpromot­or verkoopt ruime penthouse, maar levert krappe studio af

- (cds)

Bouwpromot­or Twin Promotion is door de burgerlijk­e rechtbank in Mechelen veroordeel­d tot het betalen van een fikse schadeverg­oeding aan twee gedupeerde kopers. De firma beloofde hen een ruime penthouse in het zuiden van Frankrijk, maar ze kregen een krappe studio.

Twin Promotion, die toebehoort aan de steenrijke West-Vlaamse familie Debucquoy, verkocht vorig jaar vakantieap­partemente­n in een nieuw te bouwen complex in het ZuidFranse Vence, pal tussen de mondaine badsteden Cannes en Nice.

Ook twee Vlaamse artsen kochten een appartemen­t in het project:elk met een waarde van om en bij 400.000 euro. “Een appartemen­t van 75 vierkante meter was me beloofd. Een penthouse”, vertelde een van de vriendinne­n. Maar de verkopers zouden nadien vaag gebleven zijn over de precieze grootte van het verblijf. De arts ging dan maar zelf een kijkje nemen naar de vordering van het project. “Ter plekke stelde ik vast dat het penthouse eigenlijk een veredelde studio was. Amper 45 vierkante meter groot”. Ook het appartemen­t van de vriendin bleek veel kleiner dan beloofd.

Nadat de gedupeerde­n een adBouwprom­otor onder de arm hadden genomen, wilde Twin Promotion de verkoop wel annuleren en de voorschott­en terugbetal­en. Maar een schadeverg­oeding, die contractue­el voorzien zou zijn, wenste de firma niet op te hoesten.

Daarom kwam het nu tot een rechtszaak, waarbij de twee dokters hun gelijk haalden. De rechter was keihard in zijn vonnis. “Uit de gegevens blijkt dat beide dames werden gelokt en misleid, hetgeen een schending inhoudt van een aantal bepalingen inzake oneerlijke en misleidend­e hanvocaat delsprakti­jken. Er zijn producten aangeboden die de verweerder aan die prijs niet kon leveren”. De rechter kende beide slachtoffe­rs elk 10.000 euro schadeverg­oeding toe. Twin Promotion werd ook veroordeel­d tot het betalen van de proceskost­en.

In beroep

Twin Promotion laat weten dat het in beroep gaat tegen het vonnis. “Wij gaan helemaal niet akkoord met deze uitspraak. Alles wat in het contract stond zijn we nagekomen, wij staan recht in onze schoenen. Alleen betreuren we het dat een zelfstandi­ge agent met wie we samenwerkt­en meer beloofd zou hebben in de sms’en die hij verstuurd heeft. We onderzoeke­n dat nog, maar de samenwerki­ng met de agent is alvast opgezegd.”

 ?? FOTO RR ?? Het ‘penthouse’ van het complex in het Zuid-Franse Vence bleek veel kleiner dan beloofd.
FOTO RR Het ‘penthouse’ van het complex in het Zuid-Franse Vence bleek veel kleiner dan beloofd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium