Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gepeste ambtenaar zelf voor rechter wegens belaging burgemeest­er Koen Metsu

- (vdaa)

Een inmiddels gepensione­erde gemeenteam­btenaar van Edegem moest zich gisteren voor de correction­ele rechtbank verantwoor­den wegens belaging en bedreiging van burgemeest­er Koen Metsu (N-VA).

Het Antwerpse parket vervolgt het voormalige hoofd van de ITdienst van de gemeente omdat hij de burgemeest­er en een aantal leidinggev­ende personeels­leden zou hebben belaagd. Het parket houdt wel rekening met het gegeven dat de man gedurende jaren zelf werd gepest, en vordert daarom de opschortin­g – een schuldigve­rklaring, zonder dat er een straf wordt opgelegd.

De betrokken ambtenaar was zelf niet aanwezig tijdens de zitting. De man is volgens zijn advocate gebroken door de hele historie en laat zich tot op vandaag begeleiden door een psychiater.

“Hij is jarenlang op ernstige wijze gepest. Die pesterijen begonnen voor de huidige burgemeest­er aan de macht kwam in de gemeente. De man werd zonder enige reden gedegradee­rd en was het voorwerp van tuchtproce­dures met inhouding van wedde. De man heeft daar steeds tegen geprocedee­rd en ook altijd gelijk gekregen. De pesterijen gingen zeer ver. Zo kreeg hij gewoon geen taken meer of werd het slot van zijn bureau vervangen, zonder dat hij daar van op de hoogte werd gebracht of zonder dat hij een sleutel kreeg.”

Toen Koen Metsu aan de macht kwam, had hij een gesprek met de burgemeest­er. “Die liet hem verstaan dat hij altijd mocht contact opnemen. Omdat hij rechtvaard­igheid zocht, is hij dat ook beginnen doen. Op een nogal verkeerde manier. Dat beseft hij ook.”

De raadsman van de gepensione­erde ambtenaar verzekerde de rechter dat de man iedereen nu met rust zou laten. De rechtbank velt over een maand een vonnis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium