Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrijwillig­ers maken van 700 meter stof slingers

- (evw)

De Lentepoets, dit keer op 24 april, is de jaarlijkse poetsactie in Antwerpen waarbij bewoners samen hun straat of buurt weer doen blinken. Maar omdat ‘samen’ niet in het woordenboe­k van corona staat, maakte buurthuis Posthof op vraag van het district Berchem duizend slingers die Berchemse deelnemers kunnen gebruiken om hun straat op te fleuren.

Het idee voor de slingers kwam van Annelies Boelens van Posthof. “Het district vond dat een leuk idee. Normaal gezien worden deelnemers van de Lentepoets verrast met een ontbijt. Dat is dit jaar allemaal wat moeilijker, vandaar dat wie meepoetst een verrassing­spakket krijgt met daarin onder meer een slinger”, vertelt Annelies. “Die kunnen mensen dan in hun straat voor hun deur hangen, of aan elkaar knopen en er een lange slinger van maken om zo wat kleur in hun buurt te brengen. Zo fleuren we samen deze sombere tijden een beetje op.”

Om de slingers te maken, deed ze een oproep. “Daar hebben uiteindeli­jk 74 vrijwillig­ers op gereageerd. Vooral mensen uit de buurt. Ik deed ook een oproep voor het inzamelen van resten stof. We hebben heel veel giften gekregen, onder meer van een stoffenwin­kel, een drukkerij en een kledingboe­tiek.”

Het resultaat: duizend kleurrijke vlaggen. Berchemnaa­rs die graag zo’n slinger willen ophangen, kunnen zich nog inschrijve­n voor de Lentepoets. De teller van de inschrijvi­ngen staat ongeveer op zevenhonde­rd.

 ?? FOTO PDR ?? De slingers kunnen gebruikt worden om de straat op te fleuren.
FOTO PDR De slingers kunnen gebruikt worden om de straat op te fleuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium