Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hattrick Cavendish

- (gvdl,rro)

Ook de vierde rit van de Ronde van Turkije, 184 kilometer van Alanya naar Kemer, eindigde in een massaspurt. En opnieuw was Mark Cavendish (Deceuninck Quick Step) aan de winnende hand, weer voor Jasper Philipsen.

Drie nobele onbekenden probeerden de wedstrijd te animeren maar veel ruimte van het peloton kregen ze niet. Cavendish wilde spurten, Greipel wilde spurten en ook Philipsen wilde spurten. Al verloor die laatste onderweg wel lead-out Modolo terwijl Lionel Taminiaux ten val kwam.

De onvermijde­lijke spurt kwam er. De jongens van Israël probeerden alweer Andre Greipel te brengen, Fabio Jakobsen leverde opnieuw moedig werk in dienst van Mark Cavendish. Met succes. Philipsen werd goed gebracht maar moest zijn spurt van te ver inzetten, met Cavendish in zijn wiel. Wat de Brit de kans gaf om de jonge Limburger tijdig te remonteren. “Ik ben erg ontgoochel­d, ja”, zuchtte Philipsen. “Met deze vorm had ik hier toch al kunnen winnen, dus ik kan nu niet zeggen dat ik tevreden ben. Ik wil in elk geval Mark Cavendish felicitere­n met zijn drie zeges op rij. De ploeg heeft al erg goed werk geleverd tijdens de etappes en in de voorbereid­ingen op de sprint, maar telkens lukt het dan net niet. Er komen wellicht nog kansen, dus we blijven hard werken voor die etappezege.” De massaspurt werd ontsierd door een stevige valpartij op de tweede rij. Voor Cavendish was het van de Ronde van Qatar in 2013 geleden dat hij nog eens drie dagen op rij kon winnen.

 ?? FOTO GETTY IMAGES ??
FOTO GETTY IMAGES

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium