Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit komt heel hard aan”

Ploeg van bondscoach Karim Bachar verliest in Finland en ziet EK aan neus voorbijgaa­n

- MARCEL BERNAERTS

Geen EK volgend jaar in Nederland voor de Futsal Red Devils. De ploeg van bondscoach Karim Bachar verloor dinsdagavo­nd de beslissend­e wedstrijd in Finland met 3-2 en greep zo naast de tweede plaats die recht gaf op kwalificat­ie. Bachar en co. blijven dus met lege handen achter, al wil een zwaar ontgoochel­de bondscoach niemand met de vinger wijzen. “Dit hoort nu eenmaal bij topsport. Als je daar niet mee kan leven, moet je er niet aan beginnen”, aldus Bachar.

“Dit is echt een heel grote ontgoochel­ing”, zegt Karim Bachar. “Zeker omdat we er zo dichtbij waren. Er kan maar één winnaar zijn in dit soort wedstrijde­n en jammer genoeg waren wij dat niet. Ja, er zullen tijdens de partij wel wat foutjes gemaakt zijn, zowel door de spelers als door de technische staf. Bepaalde details zullen in ons nadeel uitgevalle­n zijn, maar dat is in iedere wedstrijd zo. Achteraf is het makkelijk praten. Het is niet het moment om daar nu al uitspraken over te doen. De analyse zal later wel volgen. Dit doet in elk geval heel veel pijn. Na de wedstrijd was het heel stil in de kleedkamer. Het werd een lange avond en moeilijke nacht.”

De Antwerpse coach wilde niet al te veel woorden vuilmaken aan de rode kaart van Leo in de slotfase. “Op dat ogenblik stond het 3-2 en volstond één doelpunt om de kwalificat­ie af te dwingen. Met één man minder werd het natuurlijk moeilijker. Maar of die kaart nu terecht of onterecht was, is nu van geen belang meer. We liggen eruit en spelen geen EK.”

Na de stunt die de Belgen vorige week hadden gerealisee­rd tegen Italië, spraken sommigen hier en daar van onderschat­ting van de Finnen. Bachar zelf wil er niets van weten. “We wisten vooraf dat deze wedstrijd beslissend zou zijn. Zelfs bij een nederlaag of een gelijkspel tegen Italië was dat het geval. De winst tegen Italië was mooi, maar nadien lag de focus al direct

op deze wedstrijd.” Geen excuses

Ook het mogelijke excuus dat het zaalvoetba­l in België stillag, wuifde Bachar weg. “Met heel veel fysieke arbeid hebben we geprobeerd klaar te zijn voor deze campagne. De groep heeft heel hard gewerkt, maar het was net niet voldoende om ons te belonen met een kwalificat­ie voor het EK.”

En misschien hebben de Rode Duivels het ook niet nu laten liggen. Eerder in hun campagne leden ze al duur puntenverl­ies op Montenegro en thuis tegen Finland. Maar opnieuw: ook dat vindt Bachar wat kort door de bocht. “Het verlies op Montenegro was inderdaad een mindere wedstrijd, maar ik denk dat iedere ploeg weleens zo’n partij speelt. Thuis tegen Finland gaven we een 3-1-bonus uit handen, maar eigenlijk mochten we daar gelukkig zijn met dat ene punt.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Bondscoach Karim Bachar: “Het missen van het EK is echt een heel grote ontgoochel­ing.”
FOTO JEFFREY GAENS Bondscoach Karim Bachar: “Het missen van het EK is echt een heel grote ontgoochel­ing.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium