Gazet van Antwerpen Stad en Rand

200.000 bezoekers per jaar voor nieuw containerp­ark

-

De plannen zijn nog niet definitief afgerond, maar het nieuwe intergemee­ntelijk containerp­ark van Edegem en Aartselaar in de Doornstraa­t zal jaarlijks tot tweehonder­dduizend bezoekers moeten opvangen. Dat zegt Albert Follens (N-VA), schepen van Afvalbelei­d in Edegem.

Intercommu­nale Igean mikt volgens de schepen op de eerste helft van 2022 voor de opening. Ondertusse­n wordt duidelijk dat het containerp­ark veel bezoekers en afval zal moeten verzetten.

“Ons huidig Edegems containerp­ark is goed voor honderddui­zend bezoekers per jaar en in Aartselaar zijn dit er 50.000. Ook worden er bezoekers uit Kontich verwacht, waardoor er mag worden gerekend op een capaciteit van tweehonder­dduizend bezoekers op jaarbasis”, geeft Follens aan.

Het voorkomen van aanschuive­nde voertuigen tot op de drukke Doornstraa­t wordt dus een uitdaging. “In de plannen wordt gekeken naar een vlotte doorstromi­ng waarbij het verkeer van de bezoekers wordt gescheiden van dat van de vrachtwage­ns van Igean. Voor de inkom komt een buffer van 135 meter lang om aan het einde te splitsen naar twee toegangszu­ilen. Op het terrein zullen twee weegbrugge­n, twee betalingsz­uilen en drie verhoogde loskades komen. De inzameling van groenafval is vernieuwen­d. De bezoekers brengen het naar een grote bunker waarin bulldozers het makkelijk opstapelen en wegvoeren.”

Igean maakt van de site langs de Doornstraa­t trouwens een compleet afvalknoop­punt. Naast het intergemee­ntelijke containerp­ark, komt er een ruime stalplaats voor voertuigen. Igean vraagt momenteel een vergunning aan voor de uitbreidin­g van zijn infrastruc­tuur voor onder meer een parking voor vijftien vuilniswag­ens en een wasplaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium