Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reclame zorgt voor onveilige situaties

- (jw)

De zichtbaarh­eid voor automobili­sten komend uit de Lindenbosl­aan die naar de Boomsestee­nweg willen rijden is niet goed. Op de omheining van het hoekpand werden dan ook nog eens reclamedoe­ken aangebrach­t, waardoor het aankomende fietsverke­er amper te zien is.

Vld-fractielei­der Glenn Anné interpelle­erde afgelopen gemeentera­ad het schepencol­lege over de verkeerson­veilige situatie op het kruispunt Lindenbosl­aan-Boomsestee­nweg (N177). Fietsers komend uit de richting

Antwerpen kijken er best zelf ook naar automobili­sten die uit de Lindenbosl­aan komen gereden.

“De zichtbaarh­eid wordt gehinderd door een afsluiting waaraan ook nog eens reclamedoe­ken hangen”, zegt Anné. “Een verkeerson­veilige situatie waar duidelijk een oplossing voor nodig is. Misschien is een spiegel hier wel op zijn plaats.”

Mobiliteit­sschepen Bart Lambrecht (N-VA) zegt het probleem al een hele tijd te kennen. “In het verleden hingen die doeken in de Lindenbosl­aan zelfs helemaal tot op de hoek van de straat. Op verzoek van onze gemeenscha­psOpen wacht werden de banners daar verwijderd, maar onlangs verschenen er nieuwe.”

“Die hangen niet meer tot vlak tegen de N177 en zijn dus juridisch in orde. De banners op de N177 hangen er blijkbaar wel illegaal. Maar daar is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevoegd. We bekijken samen met AWV dit dossier.”

Ondertusse­n adviseerde de verkeersce­l om in de Lindenbosl­aan net voor het kruispunt een verkeersku­ssen aan te leggen om het autoverkee­r te doen vertragen. Vorige legislatuu­r voerde het gemeentebe­stuur hier ook een parkeerver­bod voor vrachtwage­ns in.

“Hier een spiegel hangen is echter geen goed idee”, zegt schepen Lambrecht. “Dat doen we trouwens nergens. We kunnen als gemeentebe­stuur verantwoor­delijk gesteld worden voor de zichtbaarh­eid ervan. Bovendien geven spiegels vaak een vertekend beeld van veiligheid.”

Sajim Kamil, zaakvoerde­r van het bedrijf waar de reclame hangt, reageert kort. “Ik huur dit pand om er werknemers onderdak te geven. De banners hangen er wettelijk en zijn bedoeld om publicitei­t voor mijn bedrijf te maken.”

 ?? FOTO JW ?? De zichtbaarh­eid wordt beperkt door de omheining en reclame.
FOTO JW De zichtbaarh­eid wordt beperkt door de omheining en reclame.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium