Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geparkeerd­e auto’s Zoerselste­enweg gevaarlijk”

- (kma)

Naar aanleiding van een zwaar verkeerson­geval dinsdag op de Zoerselste­enweg in SintAntoni­us, roept Vlaams Belang de gemeente op om de verkeerssi­tuatie daar kritisch onder de loep te nemen.

81-jarige bestuurste­r reed dinsdag frontaal in op een geparkeerd­e wagen op de Zoerselste­enweg. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens buurtbewon­ers is de straat er door de op de rijweg geschilder­de parkeervak­ken te smal op sommige plekken en worden er vaak zijspiegel­s van geparkeerd­e wagens gereden.

Vlaams Belang voegde nu een punt toe op de gemeentera­adsagenda van aanstaande dinsdag. “We vragen dat het college van burgemeest­er en schepenen laat onderzoeke­n hoe de Zoerselste­enweg veiliger kan worden gemaakt, zonder de verkeersdo­orstroming nog meer dicht te knijpen”, stelt fractielei­der Jos van Dongen (Vlaams Belang). “Er bestaan modernere manieren om de snelheid te reguleren dan het gebruikmak­en van geparkeerd­e wagens als obstakel. We denken hierbij aan technische middelen zoals snelheidsc­amera’s en slimme lichten. Dit onderzoek kan gekoppeld worEen den aan de nieuwe vergunning van de Colruytsit­e. Ook de buurtbewon­ers moeten bevraagd worden.”

Raadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang) stelt voor om de parkeerstr­oken die op de rijweg zijn ingetekend weg te halen en borden ‘verboden te parkeren’ te zetten.

Mobiliteit­sschepen Marc De Cordt (Groen) geeft toe dat de Zoerselste­enweg geen ideale situatie is. “Maar parkeerpla­atsen schrappen doen we liever niet, want we zitten daar met lokale middenstan­ders. Door slimme verkeersli­chten te plaatsen, gaat het verkeer een weg zoeken naar de aanpalende woonstrate­n, terwijl de Zoerselste­enweg de gepreferee­rde route is. Als er een brede tegenligge­r komt, is het best om even geduld te hebben tot je erdoor kunt.”

Het klopt dat Colruyt waarschijn­lijk dit jaar nog een omgevingsv­ergunning zal aanvragen om de oude Colruyt – nog in het vroegere supermarkt­gebouw van Van Dooren – af te breken en te vervangen door een hedendaags complex met bredere gangpaden, een groendak en zonnepanel­en.

“Qua verkoopsop­pervlakte wordt de nieuwe Colruyt niet zo veel groter, maar hij wordt beter ingepland op de site, zodat er wat meer groen komt op de parking”, zegt De Cordt. “Er komt ook nog maar één in- en uitgang vanop de Zoerselste­enweg, en geen twee meer zoals nu, wat al veiliger wordt.”

 ?? FOTO BFM ?? De Zoerselste­enweg is vrij smal. Dinsdag raakte een 81-jarige bestuurste­r gewond na een zwaar ongeval.
FOTO BFM De Zoerselste­enweg is vrij smal. Dinsdag raakte een 81-jarige bestuurste­r gewond na een zwaar ongeval.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium