Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man City eindelijk nog eens naar halve finales

- (vtvn, ybw)

Man City heeft zich voor het eerst in vijf seizoenen geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Kevin De Bruyne kwam gisteravon­d niet tot scoren, maar dirigeerde City tegen Dortmund wel richting een 1-2-zege. Over twee weken wacht het PSG van Neymar en Kylian Mbappé. Ook Real Madrid stoot door en treft nu Chelsea.

Liefst 55 minuten lang zag het er woensdagav­ond naar uit dat Jude Bellingham (17) een naam om te onthouden - Man City uit de Champions League zou kegelen. De Engelsman van Borussia Dortmund is na Youri Tielemans pas de tweede speler die voor zijn 18de verjaardag al tien Champions Leagueweds­trijden op de teller heeft staan. Woensdagav­ond tegen City was hij na een kwartier ook goed voor zijn eerste treffer op het kampioenen­bal: na een afgeblokt schot van Dahoud pikte Bellingham de bal op aan de rand van de zestien, om hem vervolgens knap in de rechterbov­enhoek te plaatsen. Dortmund stond op dat moment virtueel in de halve finales van de Champions League.

Tijd voor die van City om wakker te schieten. Een beetje zoals in de nacht van dinsdag op woensdag. Toen werden Kevin De Bruyne en co om 2.45u, 4.30u én 5.30u opgeschrik­t door vuurwerk in de buurt van hun hotel. Vermoedeli­jk afgestoken door supporters van Dortmund, die de nachtrust van de

Citizens wilden verstoren.

Acht minuten ver in de tweede helft dacht Phil Foden een gaatje in de gele muur te hebben gevonden, ware het niet dat Emre Can de bal tegen de arm kreeg. Na een check van de VAR ging de bal op de stip. Riyad Mahrez trapte de strafschop hard binnen. Daarna kon City zijn geliefkoos­de spelletje spelen. De jongens van Pep Guardiola tikten het balletje rond en zochten het gaatje nog geduldiger dan voordien. Na een kort genomen corner werd Phil Foden aangespeel­d aan de rand van de zestien. De jonge Engelsman knalde in de korte hoek keihard via de paal binnen. De Duitsers moesten nu al drie keer scoren op een kwartier tijd. Dat is zelfs voor Erling Haaland wat veel gevraagd. De Bruyne en co mogen zich opmaken voor een halve finale tegen Paris Saint-Germain.

Real Madrid staat voor het eerst in drie seizoenen nog eens in de halve finales. Nadat het de heenwedstr­ijd tegen Liverpool met 3-1 had gewonnen, hield Thibaut Courtois gisteren zijn netten schoon op Anfield: 0-0. Al na twee minuten leek Mo Salah de score te gaan openen, maar de Egyptenaar stuitte op een ijzig kalme Courtois, die redding bracht met de voet. Tien minuten later zweefde de Rode Duivel op majestueuz­e wijze een piekfijne krulbal van James Milner uit zijn doel. Ook bij het begin van de tweede helft stond Courtois pal, toen op een uithaal van Roberto Firmino. Real had één keer de paal geraakt via een afgeweken bal van Benzema, maar focuste zonder de revalidere­nde Eden Hazard vooral op het consolider­en van de voorsprong die het had meegenomen uit Madrid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium