Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had me helemaal neergelegd bij corona, was daar plots het rhinovirus”

21jarige Dieter Vermeiren uit Brecht maakt vandaag eindelijk officieel debuut als profruiter

- (kvlo)

En plots weten de paardenlie­fhebbers uit onze regio niet waar eerst kijken. Zowel in Lier als in Bonheiden begint er vandaag een internatio­nale tweesterre­njumping. Van de partij in Bonheiden: Dieter Vermeiren. De 21-jarige neoprof uit Brecht had zich zijn start bij de seniors ongetwijfe­ld anders voorgestel­d, want zijn laatste internatio­nale wedstrijd dateert inmiddels al van december vorig jaar.

“Bij de corona en alle maatregele­n die daaruit volgden, had ik me intussen al neergelegd”, zegt Vermeiren. “Maar dan dook plots het rhinovirus op, waardoor de paarden in quarantain­e moesten. Dat heeft uiteindeli­jk voor een maand uitstel gezorgd, maar nu kunnen we eindelijk van start gaan. Dat voelt in alle opzichten goed. De voorbije maanden ben ik niet echt intensief blijven trainen. De mentale gezondheid van mijn paarden was mijn eerste prioriteit en zij geven nu toch aan dat ze zich goed in hun vel voelen.”

In de eerste plaats heeft Vermeiren het dan over zijn paradepaar­d, Kingston Town 111 Z, en Etoile vd Neerheide Z, waarmee hij vorig jaar Belgisch vicekampio­en werd bij de zevenjarig­en. “Kingston blijft mijn paard voor de GP’s, al is het de bedoeling dat Etoile hem dit seizoen zal afwisselen. Ik hoop dat we nu echt vertrokken zijn. In een normaal jaar spring ik twee internatio­nale wedstrijde­n per maand, nu is het al vier maanden geleden. Ik mis dat toch, want wedstrijde­n zijn een waardemete­r om te zien waar we staan. Ik kan dat dan wel proberen te simuleren op training, maar een wedstrijd blijft telkens een examen. Pas dan weet ik waar ik echt sta en waaraan ik moet werken.”

Eerder al succes in Bonheiden

Eerste wedstrijd of niet, Vermeiren hoopt toch al om in Bonheiden een resultaat te springen. “Ik ben er niet om de hoop te vergroten. Twee jaar geleden won ik in Bonheiden mijn allereerst­e internatio­nale GP bij de seniors. Dat geeft dus vertrouwen, al heb ik tegelijk gezien dat er een heel sterk deelnemers­veld start.”

Voor 2021 heeft de ruiter uit Brecht zich één duidelijk doel gesteld. “In september is er het BK seniors, via goede resultaten op wedstrijde­n zoals in Bonheiden wil ik me daarvoor kwalificer­en.”

 ?? FOTO PETER VAN DEN BULCK ?? Dieter Vermeiren begint vandaag in Bonheiden aan zijn eerste wedstrijd in vier maanden.
FOTO PETER VAN DEN BULCK Dieter Vermeiren begint vandaag in Bonheiden aan zijn eerste wedstrijd in vier maanden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium