Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Kabelbaan over Schelde

Het voorstel om een kabelbaan over de Schelde te hangen is te gek voor woorden. Dit zal misschien goedkoper zijn, maar ik stel me toch vragen. Om de hoeveel tijd moet die kabelbaan gecontrole­erd worden? Als er een controle moet uitgevoerd worden, kan de kabelbaan een tijd niet gebruikt worden. Hoe hoog zal die hangen? En waar komen de ingang en de uitgang? Wat met veel wind, storm of regen? Heeft men daar al eens over nagedacht?

WALTER DE PRÉE, BURCHT

Ontharding voortuintj­es (1)

Er bestaan meerdere mogelijkhe­den om een verhard voortuintj­e waterdoorl­atend te maken. Zo kan men kunststoft­egels of betontegel­s gebruiken die hiervoor ontworpen zijn en gebruikt worden op grote parkings. Men zou ook moeten rekeningho­uden met de vergroenin­g van het wagenpark. Politici praten daar graag over. Je hebt een staanplaat­s nodig om jouw wagen op te laden. Ik ben al voorbij huizen gestapt waarbij een kabel naar een wagen loopt om die op te laden. Deze draden lopen dan onvermijde­lijk over het voetpad. Dit zorgt voor hinder en gevaar. Als men voortuintj­es moet ontharden, zal men dan meerdere kabels op de voetpaden zien liggen? Beste politici, denk daar eens over na.

MICHEL DE BACKER, MORTSEL

Ontharding voortuintj­es (2)

Ik zie dat ook in Merksem het aantal verharde voortuintj­es toeneemt. Terwijl dit al jaren verboden is. Veel gezinswoni­ngen hebben een oprit voor de garage en daarnaast een voortuintj­e. Beide beslaan de volledige breedte van het huis. Veel eigenaars hebben twee auto’s. Het voortuintj­e wordt dan opgeofferd voor die wagens. Veel straten zien eruit als parkings.

Als men de voortuin wil gebruiken als parkeerpla­ats, dan moet men toch niet de volledige oppervlakt­e verharden? Je kunt een deeltje onverhard laten. Alleen de plaatsen waar de wielen komen, kunnen verstevigd worden. Op de rest kan gras gezaaid worden of bodembedek­kers gelegd worden. Als men van goede wil is, is er veel mogelijk.

CHRIS RAMMELOO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium