Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Terrassen mogen op 8 mei weer open, is dit een goed plan of oneerlijke concurrent­ie?

-

Compromis

Het is een compromis. Anders zou er niet veel mogelijk geweest zijn, denk ik. Er is nu eindelijk een soort van vooruitzic­ht. Of toch een mogelijkhe­id tot opening. Het aantal zieken op intensieve zorgen moet zakken tot onder de vijfhonder­d vooraleer we binnen mogen in horecazake­n. Dat lijkt me nog steeds een hoog cijfer. Maar waarschijn­lijk is dit beheersbaa­r. Dat hoop ik toch. We zullen maar op het beste hopen. En ik hoop vooral dat iedereen nog een laatste inspanning doet.

LUDO JANSSENS, KAPELLEN

Sabotage

Ik vind het schandalig hoe deze regering de horeca blijft saboteren. Ik heb een restaurant in Hoogstrate­n. Ik beschik niet over een terras. Hoe moet ik nu met mijn take away gaan concurrere­n?

LEROY CKARYS, HOOGSTRATE­N

Als cijfers het toelaten

Ik vind het logisch dat de horeca pas kan opengaan als de cijfers het toelaten. Een exacte datum erop kleven is niet mogelijk. Het is ook nog even afwachten wat het effect zal zijn als de scholen opnieuw geopend worden.

ETIENNE DE BONDT, NIEL

Gecontrole­erd openen

De horeca is al zes maanden gesloten. Ondertusse­n blijven de cijfers pieken. Het is duidelijk dat een groot deel van de besmetting­en elders gebeuren, in de familiekri­ng of op de werkvloer. Jongeren troepten al onveilig samen.

Het lijkt me een goed plan om de horeca gecontrole­erd te openen zodat samenkomen opnieuw veilig kan. Liever vandaag nog, dan morgen. Niet alleen jongeren voelen zich tekortgeda­an. Ook een massa ouderen is eenzaam. Een groot deel is al gevaccinee­rd.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Oneerlijke concurrent­ie

Ik vind dit zeer oneerlijk. Ik woon in een klein dorpje. De horeca leeft hier enorm. Ik heb een café, maar dat is het enige zonder terras. Ik zal deze start dus moeten missen.

HEIDI VAN AKEN

Investerin­g

Ik kan niet begrijpen dat het niet toegelaten is om in restaurant­s mensen te ontvangen. Alle uitbaters hebben geïnvestee­rd om coronaveil­ig te kunnen werken. Denk maar aan alle plexiglas. Alles kan daar perfect verlopen. Ik zie de mensen in mei niet op een terras gaan zitten om te dineren. Dit is een gemiste kans, want velen zullen het hoofd niet boven water kunnen houden.

DAWN SMEETS

Gehoopt op 1 mei

Ik had toch gehoopt dat de horeca zou heropenen op 1 mei. Er zijn in die maand drie feestdagen. Meestal is het mooi weer, dus terrasjes konden al vroeger geopend worden. Nu zullen mensen toch maar in de parken gaan zitten. Dan wordt het weer chaotisch. Ook pretparken en musea mochten al geopend worden. Maar dan met de nodige controle. Anders gaat iedereen richting Nederland trekken en dan is er nog meer schade voor onze economie.

CHRISTINE BOURBON, WILRIJK

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium