Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lise Vandecaste­ele (PVDA) vervangt Mohamed Chebaa in gemeentera­ad

- (svw)

Onafhankel­ijk gemeentera­adslid Mohamed Chebaa verlaat de Antwerpse gemeentera­ad en wordt vervangen door Lise Vandecaste­ele. Daardoor zal de PVDA-fractie weer drie leden tellen.

Na de gemeentera­adsverkiez­ingen in 2018 telde de PVDA vier raadsleden, maar al snel stapten twee raadsleden uit de partij, onder wie Chebaa. Hij kon zich niet vinden in het standpunt van de partij rond onverdoofd slachten. Chebaa besliste nu om uit de gemeentera­ad te stappen.

Hij wordt vanaf de volgende gemeentera­ad vervangen door Vandecaste­ele (38).

“Dit derde mandaat komt onze fractie toe en we zijn heel blij dat Lise dat nu kan opnemen”, zegt PVDA-fractielei­der Peter Mertens. “Lise is een serieuze versterkin­g voor onze fractie, met twee voeten in de Antwerpse realiteit als Dokter voor het Volk en bakken politieke ervaring als Vlaams Parlements­lid.”

Vandecaste­ele zetelde ook drie jaar in de voormalige OCMW-raad.

De politica is geboren en getogen in Antwerpen. Ze werkt als huisarts in de Hobokense dokterspra­ktijk van Geneeskund­e voor het

Volk. Ze is mama van twee jonge dochters en wil zich in de gemeentera­ad focussen op ouderenzor­g en de privatiser­ing van het Zorgbedrij­f.

“Stad Antwerpen heeft een enorme troef met een stedelijk Zorgbedrij­f waarmee ze een eigen koers kan rijden in ouderenzor­g”, zegt Vandecaste­ele. “Het zou kunnen inzetten op kleinschal­igheid en op buurtwerki­ng. Maar wat doet ze? Ze wil het in alle stilte verkopen aan commerciël­e vennootsch­appen. Maar ouderenzor­g is geen cashkoe. De zorg en de mensen moeten er centraal staan, dat heeft de coronacris­is nog maar eens duidelijk gemaakt. Ik zal me inzetten om de commercial­isering tegen te houden en te zorgen voor een Zorgbedrij­f waar zorg centraal staat.”

Ex-PVDA’ster en onafhankel­ijk gemeentera­adslid Khadija Chennouf maakte eind maart bekend deel te zullen uitmaken van de Vooruit-fractie in de gemeentera­ad.

 ?? FOTO RR ?? Lise Vandecaste­ele, huisarts van beroep, doet haar intrede in de Antwerpse gemeentera­ad. De PVDA-fractie telt zo opnieuw drie leden.
FOTO RR Lise Vandecaste­ele, huisarts van beroep, doet haar intrede in de Antwerpse gemeentera­ad. De PVDA-fractie telt zo opnieuw drie leden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium