Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klaar voor vertrek?

- (jug, dvd, kofr, bfa, whb, bvv)

De laatste speeldag moet nog worden afgewerkt, de play-offs moeten nog beginnen, maar vergis u niet: de clubs zijn al volop bezig met volgend seizoen. Het wordt weer een drukke zomer, zeker omdat ook de trainersca­rrousel op volle toeren zal draaien. De ene coach zal van zijn paard geduwd worden en moeten vertrekken, de andere zal de attractie beu zijn en het zelf voor bekeken houden, of net de ‘floche’ pakken en een stap hogerop zetten. Wij zetten de prangendst­e dossiers op een rij.

Of Frank Vercautere­n (64) bij Antwerp blijft? Zeer onzeker. Beide partijen twijfelen nog om het contract te verlengen.

Het is logisch dat Antwerp afwacht, aangezien sportieve baas Luciano D’Onofrio - die mee over de trainer beslist mogelijk nog vertrekt. Wel zeker is dat voorzitter Paul Gheysens zowel resultaten als attractief voetbal wil. Vercautere­n zal zich - na een paar non-matchen, zoals tegen Anderlecht - op dat vlak dus moeten bewijzen in de playoffs.

Voor zichzelf zegt hij dat zijn gezinssitu­atie de doorslag geeft. Mochten zijn Russische vrouw en hun bijna 5-jarige dochter naar België kunnen komen, is blijven een optie. Maar hen nóg eens maanden aan een stuk moeten missen en enkel via Facetime zien? Moeilijk.

Los daarvan wil hij ook een woordje kunnen meespreken over de samenstell­ing van de kern, want tijdens de wintermerc­ato zag hij toch een en ander mislopen.

 ??  ??
 ?? FOTO'S HANS LUCAS VIA AFP, BELGA, JEFFREY GAENS ??
FOTO'S HANS LUCAS VIA AFP, BELGA, JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium