Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opdracht: derde plaats veiligstel­len

Telenet Giants Antwerp opnieuw voor belangrijk tweeluik: vandaag naar Limburg Utd, zondag tegen Okapi Aalst

- PATRICK CEULEMANS

Na een weekje zonder competitie­wedstrijde­n moet Telenet Giants Antwerp weer vol aan de bak. Vanavond in Hasselt tegen Limburg United en zondag in de thuiswedst­rijd tegen Okapi Aalst is een twee op twee broodnodig om de derde plaats veilig te stellen.

Laatste kans om hogerop te kijken

Twee weken geleden kreeg Telenet Giants Antwerp de gelegenhei­d om een gooi doen naar de pole-position of de tweede plaats, maar de Sinjoren gingen zowel in de thuiswedst­rijd tegen Bergen als in Oostende onderuit. Telenet Giants Antwerp telt 11 op 17 en heeft drie overwinnin­gen minder dan Bergen en Oostende. Bovendien staat het negatief ten opzichte van de Henegouwer­s en de kustploeg. Dromen van de top twee mag nog, maar lijkt niet meer niet realistisc­h. Alleen met een twee op twee dit weekend en uitschuive­rs van de top twee mogen de Giants nog voorzichti­g hogerop blijven kijken.

Derde plaats veiligstel­len

De derde plaats veiligstel­len is nu meer aan de orde . Okapi Aalst telt 10 op 18 en heeft dus maar één zege minder dan Telenet Giants Antwerp. Als de Ajuinen vanavond in het eigen Forum de maat nemen van Kangoeroes Mechelen en de Giants verliezen bij Limburg United, dan zijn de Sinjoren hun derde plaats kwijt aan Okapi Aalst. Zondag ontvangt Telenet Giants Antwerp Okapi Aalst. Een twee op twee dit weekend tegen de Limburgers en Okapi

Aalst kan Telenet Giants Antwerp steviger op de derde plaats beitelen en voor wat rust zorgen met het oog op het volgende weekend, met wedstrijde­n tegen Kangoeroes Mechelen (23 april, Lotto Arena) en Leuven (25 april, Sportoase). Okapi Aalst is op dit moment de belangrijk­ste concurrent voor de derde plaats, maar als Charleroi blijft winnen en Limburg United en Kangoeroes Mechelen opnieuw hun momentum vinden, kan het nog spannend worden voor de derde en vierdeplaa­ts. Die plaatsen zijn belangrijk, want ze geven in de kwartfinal­es van de play-offs recht op het belangrijk­e thuisvoord­eel.

Meer samenhang na twee weken training? Het probleem de voorbije weken

was dat Telenet Giants Antwerp te braaf acteerde en vooral over weinig samenhang beschikt. Met drie spelers (Jenkins, Smith en Faye) die tijdens het seizoen de club verlieten en met drie nieuwkomer­s (Gibbs, Cofer en BigbyWilli­ams) de afgelopen weken in de selectie is dat ook logisch. De voorbije twee weken werd er hard getraind op automatism­en. De selectie van coach Christophe Beghin mist vanavond alleen de 18-jarige Thijs De Ridder (heup). Benieuwd of dat vanavond na drie opeenvolge­nde nederlagen resulteert in nieuwe winst voor Telenet Giants Antwerp.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Niels Van den Eynde zweeft in de heenwedstr­ijd tussen de Giants en Limburg United naar de ring.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Niels Van den Eynde zweeft in de heenwedstr­ijd tussen de Giants en Limburg United naar de ring.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium