Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ideale club voor mij omdat ik ook in Antwerpen woon en werk”

27jarige Belg met Senegalese roots François Diop wil zich tonen bij Gembo

-

Na de 24-jarige en 2m04 grote Mattias Palinckx haalde tweedeklas­ser Gembo met François Diop een tweede versterkin­g in huis. De 27-jarige Belg met Senegalese roots woont in Antwerpen en vond bij het Borgerhout­se Gembo een nieuwe uitdaging.

Gembo zag niet alleen Laurens Van Den Hemel, Bryan De Valck en Toon Verschuere­n naar rivaal en stadsgenoo­t Oxaco vertrekken, het verloor met Tomas Goethaert, die de basketbals­neakers definitief aan de haak hangt, ook nog een extra ervaren kracht. En dus moest de club met het oog op de komende campagne 2021-2022 op zoek naar versterkin­gen.

Coach Tom Van den Bosch is goed op weg om zijn huiswerk snel af te ronden. Na de uit Wuustwezel afkomstige Mattias Palinckx, die bij Ieper speelde, haalde de club met François Diop een tweede speler die in de tweede klasse bij een West-Vlaamse club actief was naar Borgerhout. Diop is een 27-jarige en 1m96 grote forward.

“De voorbije twee jaar speelde ik bij Sijsele. Daarvoor was ik bij eersteklas­ser Leuven Bears actief en trainde ik ook een periode mee bij Luik”, vertelt François Diop, die in Senegal werd geboren. “Samen met mijn grootouder­s vertrok ik op mijn elfde vanuit Senegal naar Frankrijk. Wat later verhuisden we naar België, waar we ons definitief vestigden. Momenteel woon ik in Antwerpen en ben ik aan het werk in een fitnesszaa­k. Toen coach Tom Van den Bosch van Gembo contact opnam met mijn manager, was de deal snel rond. Ik weet dat Gembo een ambitieuze ploeg is en aan de top speelt in tweede klasse. Deze club is voor mij ook ideaal omdat ik in het Antwerpse woon en werk.”

Een tijdje geleden werd al duidelijk dat ook Tonio Caruso van Turnhout naar Gembo komt.

“Caruso zal vooral bij onze B-ploeg in tweede landelijke spelen. Na Palinckx en Diop zullen we misschien nog een derde versterkin­g aantrekken”, aldus Tom Van den Bosch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium