Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil nog enkele jaren als speler genieten op het veld”

33jarige Lander De Bruyn verlaat Zandvliet voor de buren van Berendrech­t

- (madc)

Berendrech­t kondigde vorig week een toptransfe­r aan. De Polderploe­g bereikte een akkoord met de 33-jarige Lander De Bruyn, die overkomt van buur Zandvliet (tweede provincial­e). De Bruyn is een leider op en naast het veld, heeft ervaring te koop en is nog fris in benen en hoofd.

De manschappe­n van trainer Johan Geeraerts zijn overwegend jong en onervaren. De club kiest er resoluut voor om vooral jongeren speelkanse­n te geven. Met de komst van Lander De Bruyn krijgt de spelersgro­ep er plots een ervaren rot bij. Hij wordt aangetrokk­en om de ploeg te sturen en te begeleiden tussen de lijnen en ernaast.

“Het project van Berendrech­t sprak me onmiddelli­jk aan”, vertelt Lander De Bruyn. “Zelf wil ik nog enkele jaartjes doorgaan als speler en genieten op het veld. Met mijn ervaring en leiderskwa­liteiten hoop ik dat ik de ploegmaats iets kan bijbrengen.”

De centrale verdediger speelde eerder op een veel hoger niveau bij onder meer Schoten en Nijlen en dus laatst bij tweedeprov­incialer Zandvliet. Bij elke ploeg was hij een graag geziene figuur en een voorbeeld voor de andere spelers.

“De laatste periode bij Zandvliet zal ik nooit vergeten. De clubsfeer, de teamgeest en de supporters waren top. Ook het niveau dat we haalden, mocht best worden gezien. De promotie naar tweede provincial­e en de finale van de Beker van Antwerpen waren de hoogtepunt­en. Bij Berendrech­t hoop ik ook nog enkele mooie seizoenen te beleven.”

Dat een overgang tussen beide Polderclub­s eerst op bestuursni­veau wordt beklonken, is een publiek geheim. Het blijft een speciaal gegeven, ook voor De Bruyn zelf.

“Om de goede onderlinge contacten te behouden, overleggen de beide bestuurspl­oegen inderdaad op voorhand vooraleer een speler wordt gecontacte­erd. Ook bij mij was dat het geval. Ik kan dus met opgeheven hoofd bij Zandvliet vertrekken en met veel goesting en ambitie bij de buren van Berendrech­t beginnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium