Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tot vier jaar cel voor drugsuitha­lers

-

Vier Nederlande­rs hebben donderdag celstraffe­n tot vier jaar en 8.000 euro boete gekregen. De correction­ele rechtbank vond het bewezen dat ze in de Antwerpse haven een partij cocaïne uit een koelcontai­ner wilden halen. De beklaagden beweerden dat ze een nachtje plezier wilden beleven in de prostituti­ebuurt.

De politie merkte op 10 september 2020 rond 1.15u een bestelwage­n van koerierdie­nst DHL op in de Vosseschij­nstraat, nabij Fruitkaai 188. De agenten besloten om de inzittende­n te controlere­n. Bestuurder Tairon S. zei dat ze op weg waren naar de prostituti­ebuurt. Zijn passagier Faisal O. vertelde dan weer dat ze pakjes gingen afleveren in Nederland. In de laadruimte werden echter geen pakjes aangetroff­en, maar wel Halid S. en Lorenzo G. De politie vond er ook lege tassen, een transportk­ar en een zak met werkmateri­aal, waarmee volgens de procureur een koelcontai­ner kon worden geopend.

Uit nazicht van ANPR-camera’s bleek dat diezelfde bestelwage­n ook de twee nachten daarvoor de grens had overgestok­en. Telefoniee­n zendmaston­derzoek plaatste verscheide­ne van de beklaagden ook dan op de kaaien.

De vier Nederlande­rs werden vervolgd voor poging tot invoer van drugs en deelname aan een criminele organisati­e.

“Een en al onzin”, verklaarde Faisal O. bij de behandelin­g van de zaak vorige maand. “Jullie hebben geen drugs gevonden, jullie hebben gewoon niets tegen ons. Wat doe ik hier eigenlijk? We wilden naar de prostituti­ebuurt voor een nachtje plezier. Ik heb dat niet meteen gezegd, omdat ik me schaamde.”

“We worden aangeklaag­d voor dingen die niet waar zijn. We zijn gewoon vier jongens die uit waren op wat plezier”, zei Tairon S. Ook de twee andere beklaagden ontkenden.

De rechtbank vond de tenlastele­ggingen bewezen. Faisal O. en Tairon S. werden veroordeel­d tot vier jaar cel, Halid S. en Lorenzo G. tot drie jaar cel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium