Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Recht naar vierde golf

Zo gaan we recht naar een vierde golf. Alstublief­t, blijf bij de vooropgest­elde cijfers. Dat is de enige manier om het virus onder controle te krijgen. Ook gevaccinee­rden zijn niet volledig veilig als het virus blijft circuleren. Met veel gevaccinee­rde mensen en weinig virus gaan we snel terug naar ons oude, aangename leven. Met veel virus zal dat ook wel lukken, maar duurt het mogelijk nog jaren.

HEIN VERDINGH,

Te laat Te vroeg Logica

PAUL ENGELEN,

LUDO SEGERS,

MERKSEM

Doorbijten

ANTWERPEN

Het zijn er te weinig en ze komen te laat. Een lockdown moet er echt één zijn: het openbaar vervoer moet sluiten, dat is de grootste bron van besmetting­en. Doordat ze belachelij­ke maatregele­n nemen, is de draagkrach­t nu volledig weg. Je kan beter meteen alles openen en die nutteloze mondmasker­s eindelijk achterwege laten.

BART VERMEIREN,

EKEREN

Dit komt veel te vroeg. Zo blijven we in de miserie zitten. Laat de mensen in hun eigen bubbel genieten aan zee of in het perk. Er zijn zo veel mogelijkhe­den om te genieten van het leven, die veel goedkoper en gezelliger zijn dan altijd op café of restaurant gaan.

JOSETTE VANDECAUTE­R,

ANTWERPEN

Er zit en logica in en er is over nagedacht, alleen zullen de meeste versoepeli­ngen niet kunnen doorgaan. In de persconfer­entie rekende De Croo weer op het ‘gezond verstand van de bevolking’, en daar gaat nu juist het schoentje weer wringen. Helaas.

Waarom wachten we niet tot de ziekenhuis­cijfers dalen? Nu nog even doorbijten en dan waren we er misschien van af, nu de vaccinatie­s in een stroomvers­nelling zitten. Denken ze nu echt dat de oplossing ligt bij het openen van terrassen? Ik vind dat er te vroeg ‘gelost’ wordt. Hopelijk dragen we daar geen gevolgen van in de zomer. Zonde!

AARTSELAAR

Ramp

Dit wordt een ramp, de versoepeli­ngen komen veel te vroeg. Er zijn nog veel te weinig mensen gevaccinee­rd, en dan spreken we nog niet eens van de risicogroe­pen. Ik heb het gevoel dat de regering al ingeënt is.

MARK STRYBOS,

STABROEK

Volledige lockdown

De twee knuffelcon­tacten, daar kan ik nog mee leven. Voor de rest blijf ik bij mijn standpunt dat we al lang in een volledige lockdown hadden moeten zitten en pas op 1 juni zouden moeten versoepele­n. Als ik goed kan rekenen (maar ik ben geen statisticu­s), gaan we de vooropgest­elde cijfers wat betreft het aantal mensen op intensieve zorgen niet halen tegen 8 mei, zeker niet als we de rest al gaan versoepele­n. We zien nu dat er veel mensen onder de 65 jaar gehospital­iseerd worden, dus het lijkt me logisch dat we eerder moeten richten op 70% gevaccinee­rden onder de 65 jaar. Maar ja, dan ontploft België, vrees ik.

EDDY HEIRWEGH,

ZWIJNDRECH­T staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Coronatips Johan Braeckman

“Hou-je-vastjes” hebben we allemaal nodig in deze moeilijke tijden. De zeven tips van filosoof Johan Braeckman in

zijn een geweldig hulpmiddel. Het zou bijna verplichte lectuur moeten worden, maar dat zou uiteraard meerdere mensen tegen de borst stoten omdat er al zo veel verplichti­ngen zijn. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, kunnen deze tips een hulpmiddel zijn om nog even door te bijten. Bedankt, Johan!

Antwerpen

RENÉ VERDONCK,

FRANK SMETS

Nachtklok

ERIK SCHOEPEN

MOL

Solidarite­it?

WILLY VAN DE MOORTEL,

Flexiwerke­rs

BERCHEM

Gazet

van

De vakbonden staan achter volgende denkwijze. Wie tijdens de pandemie aan de slag is kunnen blijven en een volledig loon plus eventuele premies ontvangen heeft, moet nu meer opslag krijgen. Zij die het hebben moeten doen met een uitkering, mogen niets meer dan de minimum opslag verwachten. Hebben de vakbonden het niet vaak over solidarite­it?

Ik heb als gepensione­erde een flexijob gezocht omdat ik niet toekwam om mijn rekeningen en lening te betalen. Door de coronapand­emie heeft mijn werkgever (jammer genoeg voor haar) haar zaak volledig moeten sluiten. Hierdoor valt mijn inkomen van het flexiwerk volledig weg en kom ik niet in aanmerking om als technisch werkloze ingeschrev­en te worden. Ik zal toch niet de enige flexiwerke­r zijn die in deze positie zit en in financiële problemen dreigt te komen? Is er een oplossing voorzien voor deze groep flexiwerke­rs?

De minister rekent op het gezond verstand van de mensen. Volgens mij gelooft die man nog in Sinterklaa­s. Als je overdag met tien man een feestje mag bouwen, wil ik wel eens zien wat er met mooi weer in de parken en op de pleintjes gebeurt om middernach­t. Gaan die dan allemaal braaf in groepjes van drie zitten? Ik geloof het niet. Ik wens de politie veel sterkte met het handhaven van die regel.

 ??  ??
 ?? FOTO MARC HERREMANS ??
FOTO MARC HERREMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium