Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet alleen een vriend, maar ook familie”

David Carvalho (23)

-

Het nieuws dat Damian overleden was sloeg een week geleden in als een bom bij David Carvalho (23), al sinds zijn 16de een van zijn beste vrienden. “Mijn neef Daniel kende Damian van op school en heeft ons aan elkaar voorgestel­d.” Vanaf dan waren de drie onafscheid­elijk. Dan gingen ze samen ‘hangen’ op de Meir of de Groenplaat­s. “Voor ons was Damian niet gewoon een vriend, hij was familie.” Damian ging zelfs mee op familievak­anties naar Portugal.

De laatste keer dat de drie jongens samen waren, was in de zomer van 2020. “We zijn toen samen nog naar het strand van Vrouwenpol­der geweest in Nederland”, vertelt David. “Tijdens de zonsonderg­ang hebben we gepraat over hoe mooi het leven is en hoe blij we waren dat we elkaar hebben.” Nadien verhuisde David naar Stekene, waar hij in een rusthuis werkt. Door de crisis lukte het hen niet om nog eens af te spreken in Antwerpen. Ze hielden wel dagelijks contact via sociale media.

Dorme bem, mano

Op de ochtend van het ongeval zat David thuis te ontbijten toen hij het nieuws te horen kreeg. “Het leek alsof de wereld stopte met draaien. Toen ik op de plaats van het ongeluk kwam, heb ik daar anderhalf uur staan staren. Ik kon niet stoppen met huilen.” Op de muur van het hotel schreef hij dorme bem, mano, Portugees voor ‘slaapwel, broer’.

Wat er die avond precies gebeurd is, blijft voor David een groot vraagteken. “Damian had op dat moment gedronken en drugs genomen. Ik denk dat hij uit angst voor de politie uit het raam is gaan hangen. Het was dat of een boete van 250 euro.” Het was de eerste keer dat een verboden bijeenkoms­t tijdens de lockdown een dodelijke afloop kent. David is vooral boos op de politie. “De politie moet er zijn om ons te helpen en kijk hoe bang we zijn geworden. Ze zaten daar maar met acht vrienden samen, máár acht. Het is de drang naar vrijheid en feesten die Damian het leven heeft gekost.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium