Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club weer op titelkoers, Moeskroen op weg naar 1B

Met een 4-2-zege tegen Moeskroen heeft Club Brugge zich herpakt na de nederlaag in Anderlecht en meteen ook de Henegouwer­s, die een punt moesten pakken, gedoemd tot rechtstree­kse degradatie. Blauw-zwart blijft zo op koers voor een derde titel in vier jaar

- BART LAGAE

Lang. De Nederlande­r maakte zijn veertiende van het seizoen en bood in het slot ook nog Bas Dost een doelpunt aan.

“Toen ik hier aankwam, was het nog heel spannend,met Genk dat op vier punten stond en een wedstrijd minder had gespeeld”, zei Dost. “Daarna lieten zij een aantal keer punten liggen en wonnen wij alles. Dat we na corona minder waren, is logisch. Toch verloren we uiteindeli­jk alleen punten tegen Antwerp, Anderlecht en in het slot op Charleroi. Als we in de play-offs ons niveau van voor corona halen, kan geen enkele ploeg van ons winnen.”

Moeskroent­rainer Jorge Simao wilde na afloop niet naar de persconfer­entie komen. Een teleurgest­elde Alessandro Ciranni kwam het dan maar uitleggen na de wedstrijd. “De oorzaken van de degradatie? Die kan ik niet geven”, zuchtte hij. “We hadden met dit scenario geen rekening gehouden. Het doet te veel pijn. Het is niet tegen Club dat we het laten liggen hebben. Er waren veel matchen waarin we kans maakten op minstens een punt: Charleroi, Beerschot, Anderlecht, Oostende,… Telkens gaven we punten weg in het slot.”

“We wisten vooraf dat we hier minstens een punt halen. Of het bestuur in de kleedkamer is geweest na de match? Daar wil ik niet op antwoorden. Het is niet nodig dat ze met ons praten nu. Het is al moeilijk genoeg. Over de licentie wil ik ook niets zeggen.”

(foto)

Quirynen terug naar Antwerp

De rechtstree­kse degradatie van Moeskroen heeft ook gevolgen voor Antwerp. De Great Old verhuurde rechtsback Robbe Quirynen (19) aan de Henegouwer­s, die een aankoopopt­ie van 1,5 miljoen euro hadden bedongen. Die optie was vorige week sowieso al vervallen, maar mits Moeskroen in 1A bleef, viel er misschien nog iets te regelen, want dan bleef Quirynen nog wel openstaan voor een transfer. Nu de club zakt, is een overgang echter van de baan. De jonge Belg, nog een tijd out met een sleutelbee­nbreuk, keert terug naar de Bosuil, waar hij nog tot 2022 onder contract ligt.

 ?? FOTO BELGA ?? Dost viert, de Moeskroens­pelers weten dat het voorbij is.
FOTO BELGA Dost viert, de Moeskroens­pelers weten dat het voorbij is.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium