Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In de volgende fase telt het verleden niet meer”

Dragons van Florent Van Aubel bereikt halve finales na ijzersterk­e reeks

- JAN BRYS

Dubbel feest in Brasschaat. Zowel de mannen als de vrouwen plaatsten zich voor de halve finales. De mannen zetten in de play-offs een schitteren­de reeks neer met vijf zeges op rij. De 1-3-zege bij Gent was de kers op de taart. Red Lion Florent Van Aubel scoorde twee keer.

De wedstrijd was amper drie minuten ver toen Florent Van Aubel de score opende. Een halfuur later maakte hij er 0-2 van.

“Daarna is gebleken dat wij een hecht blok vormen. Gent lag zeker niet onder en creëerde voldoende kansen, maar wij hebben er echt voor gevochten”, reageert Florent Van Aubel.

De tegenstand­er in de halve finale is Orée.

“Ik heb voldoende ervaring in deze fase van de competitie om te weten dat het verleden niet meer telt. In die eindfase is het altijd anders. Het zijn nooit mooie wedstrijde­n. Je mag ook niet vergeten dat Orée een sterk seizoen aan het maken is”, gaat Florent Van Aubel verder.

De Brasschate­naren hebben in ieder geval hun reputatie opnieuw alle eer aangedaan. Na een wisselvall­ige start gaat het steeds crescendo.

“Ja, maar eigenlijk zou ik liever beter aan de competitie beginnen. We maken het onszelf altijd nodeloos moeilijk. Te vaak denken we dat het wel goed zal komen en spelen we op automatisc­he piloot. Gelukkig is het nu opnieuw goed gekomen. We hebben dit seizoen wel wat werk gehad aan onze verdedigin­g. Met enkele nieuwe jongens erbij was het aanpassen geblazen. De aanpak in onze verdedigin­g was wel anders dan tijdens de vorige seizoenen”, gaat Van Aubel verder.

Léopold was de laatste kampioen, maar voordien pakte Dragons vier titels op rij. Als Orée opzij kan worden gezet, dan komt Dragons in de finale terecht tegen de winnaar van het dubbele duel tussen Léopold en Gent.

Ook vrouwen in halve finale

Ook bij de vrouwen van Dragons was het feest. Zij hadden bij Daring aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales, maar een zege zou wel de leiderspla­ats betekenen om zo Gent in de halve finales te vermijden. Dat lukte nog ook.

“Het was niet gemakkelij­k”, reageerde een dolgelukki­ge Stephanie De Groof. “Pas in de slotminuut konden we de zege vastleggen. Ik kijk met veel plezier uit naar de dubbele ontmoeting met Antwerp. Dat zijn altijd pittige wedstrijde­n.”

 ?? FOTO NDM ?? Florent Van Aubel (links) en Alexandre De Paeuw van Gantoise proberen bij de bal te komen.
FOTO NDM Florent Van Aubel (links) en Alexandre De Paeuw van Gantoise proberen bij de bal te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium