Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet nu waar ik aan moet werken”

Jeroen Casse, broer van Matthias, strandt in tweede ronde

- (pp)

In de schaduw van zijn één jaar oudere broer Matthias, die zilver pakte, raakte Jeroen Casse (22) in zijn tweede opeenvolge­nde EK niet verder dan de 1/16de finales. Hij verloor op strafpunte­n na wat in judotermen een ‘slapende wedstrijd’ heet: een waarin amper iets gebeurt.

Nadat Jeroen Casse (78ste op de wereldrang­lijst) in de eerste ronde van de -73kg vrij was geloot, kwam hij uit tegen de Duitser Lukas Vennekold. Op papier een haalbare kaart, want hij stond nog eens 60 plaatsen lager op de ranking.

Het werd een taaie kamp die uitliep tot meer dan zeven minuten in de Golden Score. Beide judoka’s pakten twee strafpunte­n. Een derde strafpunt werd de Hemiksemme­naar fataal waardoor zijn

EK-campagne beëindigd.

“De voorbereid­ing op het EK ging heel goed”, zei de jongste Casse. “Spijtig genoeg heb ik dat niet volledig kunnen tonen op de mat. Ik weet waar ik aan moet werken en neem deze ervaring mee naar volgende stages en wedstrijde­n.”

Casse toonde twee weken geleden in Antalya nog zijn stijgend vormpeil met een zevende plaats.

Dat zag ook technisch directeur topsport Koen Sleeckx. “Jeroen had een moeilijke wedstrijd waarin hij onvoldoend­e kon dreigen. De Duitser kon hem neutralise­ren waardoor hij uiteindeli­jk met strafpunte­n verloor. Maar hij maakte de laatste tijd een goede progressie die hij op het EK nog niet kon laten zien. We hebben wel nieuwe informatie en gaan hiermee aan het werk.”

vroegtijdi­g werd

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium