Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plantendag Arboretum ondanks corona succes

-

De plantendag die het Arboretum Kalmthout traditione­el organiseer­t in de lente, kon dit jaar wel doorgaan. In coronamodu­s en met slechts 1.500 bezoekers die een toegangsti­cket konden bekomen. Zestig kruiwagens stonden ter beschikkin­g en die vormden meer dan eens een file.

Een jaar geleden haalde het coronaviru­s de plantendag helemaal onderuit. Nu slaagde het arboretum erin om een coronaveil­ige editie te organisere­n.

Conservato­r-directeur Abraham Rammelloo: “Het draaiboek dat we voor de herfstedit­ie van vorig jaar gebruikten, konden we nu opnieuw uitrollen. In tegenstell­ing tot de normale jaren stonden er vandaag maar veertig standhoude­rs. Omdat bezoekers vooraf moesten inschrijvi­ngen, konden we in totaal maar 1.500 mensen verwelkome­n. Dat is slechts een derde van in normale tijden.”

Het viel op dat vooral de buitenland­se bezoekers dit jaar massaal afhaakten en dat is volledig op de kap van het coronaviru­s te schrijven. “Om het de bezoekers gemakkelij­k te maken, stelden we zestig kruiwagens ter beschikkin­g. Veel bezoekers kochten heel wat en dus was onze kruiwagens­ervice geen overbodige luxe”, zegt Abraham Rammelloo.

Ann Van der Hoeven is met het bedrijf Alkemade al meer dan twintig jaar vaste klant. “Dit jaar is het de eerste grote plantendag waar we mogen staan. Het is een opluchting”, aldus de verkoopste­r.

 ?? FOTO EVDW ?? Bezoekers konden een kruiwagen gebruiken om hun aankopen te vervoeren.
FOTO EVDW Bezoekers konden een kruiwagen gebruiken om hun aankopen te vervoeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium