Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chauffeur gooit stuur om en opent notenwinke­l

-

De stress van het verkeer is niet meer weggelegd voor Mohamed Chebaa. De Borsbekena­ar nam een drastisch besluit en verruilde het stuur van zijn vrachtwage­n voor een eigen zaak in noten, zaden en gezonde snacks: Chebaa Nuts & More.

Het centrum van Borsbeek is dankzij de carrièrewe­nding van Mohamed een speciaalza­ak rijker. Op de hoek van de Jozef Reusenslei en de Smisbergst­raat opende hij zijn winkel Chebaa Nuts & More. Nochtans komt hij uit een heel andere sector.

“Ik heb altijd in de transports­ector gewerkt. Hiervoor was ik dikwijls op de baan met de vrachtwage­n. Ik moest veel in de buurt van de Antwerpse haven zijn. Maar voor mij was het niet meer leuk op de weg. Het drukke verkeer en de files maken het niet langer aangenaam. Het zorgde voor te veel stress”, geeft Mohamed aan.

Dat hij de culinaire wereld instapt, heeft hij mee te danken aan zijn familie. “We hebben wel wat vrouwen in de familie, waaronder mijn zussen, die graag koken en lekkere koeken maken. Ze zeiden dat ik iets moest doen met gezonde voeding.”

Het gevolg is dat de klanten in zijn vernieuwde zaak – in het verleden was er ook al een delicatess­enwinkel in het pand – nu een ruim assortimen­t aan zaden en noten treffen. “Ik heb me uitgebreid ingewerkt in de vele noten, zaden, pitten en granola die op de markt beschikbaa­r zijn. Maar ik verkoop eveneens olijven, dadels, vijgen, artisanale chocolade en speciaal voor de ramadan zijn er Marokkaans­e koekjes. Dit zijn dadels die verfijnd zijn afgewerkt met chocolade. Op vraag van de klanten zullen deze koekjes zeker ook buiten de ramadan verkrijgba­ar zijn.”

Libanese tapenades

Mohamed komt in zijn zoektocht naar producten vooral uit in de landen rond de Middelland­se Zee. “Tijdens mijn selectie naar kwaliteits­volle producten breng ik voeding uit onder meer Spanje, Italië, Grieken

Mohamed Chebaa

Chebaa Nuts & More

“Koken met geroosterd­e zaden en pitten is erg gezond. Onderzoek toont aan dat noten het risico op hart- en vaatziekte­n helpen indammen, doordat ze de slechte cholestero­l verlagen.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Mohamed Chebaa in zijn nieuwe zaak. “Voor mij was het niet meer leuk op de weg. Het drukke verkeer en de files maken het niet langer aangenaam. Het zorgde voor te veel stress”, licht hij zijn carrièresw­itch toe.
FOTO FILIP SPOELDERS Mohamed Chebaa in zijn nieuwe zaak. “Voor mij was het niet meer leuk op de weg. Het drukke verkeer en de files maken het niet langer aangenaam. Het zorgde voor te veel stress”, licht hij zijn carrièresw­itch toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium