Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Utopie

Als ik zou sjoemelen, zou ik me zeker moeten verantwoor­den bij de bevoegde instanties. Waarom zouden burgemeest­er en voltallig schepencol­lege anders moeten behandeld worden? Ze zouden nog veel strenger moeten optreden tegen die verkozenen, want een hele hoop mensen heeft tenslotte het vertrouwen gegeven aan die ploeg. Langs de andere kant is het een utopie om te denken dat zoiets niet meer zou gebeuren. Bart De Wever zegt lessen getrokken te hebben. Het zal wel zijn… Beter gaan opletten met wegmoffele­n, bedoelde hij waarschijn­lijk.

LOUIS SOMERS,

EKEREN

Vriendjesp­olitiek

De controle vanuit Antwerpen laat zwaar te wensen over. Het is duidelijk dat de betrokken schepen aan vriendjesp­olitiek gedaan heeft en zij moet daar de gevolgen van dragen. Langs de ene kant elke sukkelaar met een oudere auto die in haar geliefde lage-emissiezon­e woont, verbeten opjagen als een crimineel. Langs de andere kant vrijwel kritiekloo­s met miljoenen smijten naar een zelfverkla­ard wit konijn, dat zelf om de haverklap moreel superieur met geheven vingertje al haar zogezegde ‘tegenstand­ers’ publiekeli­jk aan de schandpaal wil nagelen. Foei. Tijd om die Augiasstal uit te kuisen.

ROLAND CUYPERS,

BRASSCHAAT

Gat verbrand

Men moet dringend stoppen met het bevoordele­n van die zogezegde integratie­programma’s. De Wever heeft zijn gat verbrand en moet op de blaren zitten, net als al die anderen die met belastingg­eld strooien. Heel dat integratie­gedoe moet stoppen, er zijn genoeg Vlamingen die hulp nodig hebben en er geen krijgen.

JEFF VERSCHAEKE­N,

KONTICH

Aftreden

Schepenen Nabilla Ait Daoud en Koen Kennis zijn onder het vermeend toeziend oog van het Antwerps stadsbestu­ur en hun controlere­nde diensten in een vlaag van blind vertrouwen in de projecten van El Kaouakibi’s Let’s Go Urban gestapt. Ze zijn in dit troebele bad van malversati­e constant roekeloos en blind blijven varen. Beide schepenen zouden hun verantwoor­delijkheid moeten opnemen en de eer aan zichzelf laten door af te treden.

LUC MAECKELBER­GH,

ANTWERPEN staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Horeca

Ik begrijp echt niet waarom de horeca niet in opstand komt. Als alle uitbaters aan één zeel zouden trekken en zeggen “nu is het genoeg geweest, we gaan terug massaal open”, dan heeft de overheid toch een probleem? Blijft dat gezever met die terrassen nu duren? Beste horecamens­en, doe iets en laat ons terug genieten.

ROGER PIESSENS,

Ben Weyts

RENÉ VERDONCK,

Vakantie

PAUL VERREET,

OPPUURS

Vrijdagavo­nd op Canvas deed onze Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts een erg denigreren­de uitspraak over de leerlingen van het technisch en beroepsond­erwijs, waar mijn haren van rechtstond­en. De leerlingen uit de “gegoede middenklas­se” komen terecht in een “lerende omgeving” en die anderen, de meest kwetsbaren, “die worden thuis helemaal losgelaten, daar wordt niet naar omgekeken”. Je zal maar ouder zijn van een zoon of dochter in deze richtingen, die op de huidige markt trouwens erg gewenst zijn! Beschamend.

MOL

In Antwerpen zijn er per 100.000 inwoners 481 besmetting­en, in Houffalize zijn er 1.152. Geen probleem om hier twee weken door te brengen. In Barcelona zijn er slechts 191 per 100.000, maar als ik daar naartoe zou gaan, moet ik nadien testen doen en een week in quarantain­e. Ik ben ook al gevaccinee­rd (wat ik eerst niet wou, maar toch deed om deze problemen te vermijden). Kan iemand die verstandig is dat eens uitleggen? Want ik snap het niet.

WOMMELGEM

Corona en jongeren

Hoe lang moeten plichtbewu­ste volwassene­n het wangedrag van vele jongeren blijven pikken? Het Terkameren­bos, feestjes op het strand van Knokke, feestende jongeren op de Scheldekaa­ien… Als ze nu zo doen, wat zal er dan gebeuren na de versoepeli­ngen? Hoe meer ze hun voeten vegen aan de regels, hoe langer de hele situatie zal aanslepen. Wij zitten ook al meer dan een jaar opgesloten. Zij willen “leven”, maar willen we dat niet allemaal?

JEANNINE VAN DYCK

 ??  ??
 ?? FOTO FRED DEBROCK ??
FOTO FRED DEBROCK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium