Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Was ik minder alert door het bezoek van mijn echtgenoot?”

Samina overleeft vijfde aflevering niet

- WOUT DESMYTERE

Na vijf aflevering­en zit erop voor kandidate Samina. Haar laatste opdrachten zal ze niet snel vergeten: ze moest een roze dirndl aantrekken voor een videoclip en belandde tijdens een race tegen de klok meermaals in het water van de Schliersee. Maar ze kreeg ook haar echtgenoot op bezoek. “Leuk, zeker, maar daardoor werd ik ook even volledig uit het spel getrokken.”

De Mol

Ze was zogezegd op hiking retreat in de Zwitserse Alpen. In werkelijkh­eid zat ze in Duitsland te zoeken naar de mol. Helaas zat de Limburgse flamencole­rares Samina Carremans (42) op een dood spoor. Zondagavon­d moest ze na een spannende en soms hilarische aflevering het programma verlaten.

“Verschrikk­elijk vond ik dat”, zegt ze nu. “Ik ben er eigenlijk nog steeds van aan het bekomen. Want ik ben wel een beetje een strever. Bovendien had ik me enorm gehecht aan de groep. Ik ben zo, ik voel meteen heel veel oprechte liefde voor mensen. Hen dan een half jaar niet zien of horen, daar had ik het best moeilijk mee.”

Komt nog bij ze dat rode scherm eigenlijk niet had zien aankomen. “Ik heb m’n laatste moltest ingevuld met één iemand in gedachten. Ik was er vrij zeker van, maar nu ik erop terugkijk heb ik me te veel laten meeslepen door de groep. Iedereen begon te zeggen dat ze wisten wie de mol was, en dat ze hun antwoorden niet meer zouden spreiden. Dus wilde ik dat ook niet meer doen. Je bent op dat moment ook gewoon uitgeput. Dan denk je niet altijd even helder.”

Echtgenoot

Samina kreeg in haar laatste aflevering haar echtgenoot Jan op bezoek. “Dat vond ik een beetje dubbel. Leuk, zeker, maar ik werd ook even volledig uit het spel getrokken. Dat was een raar gevoel. Misschien heeft dat er voor gezorgd dat ik minder alert was.”

Alleszins zal haar misser uit de vierde aflevering haar nog even blijven achtervolg­en. Om in het spel te blijven, moest ze doen alsof haar diner niet pikant was. Helaas wachtte ze niet op de uitleg van Gilles De Coster en zei ze meteen:

“Ik probeerde me er nog uit te lullen, maar het kalf was al verdronken. Tja, wat moet ik zeggen? Als je eten voor mijn neus zet, ben ik verloren.”

Eenmaal terug in België, moest Samina zich thuis schuilhoud­en. “Erg moeilijk, aangezien ik de tweede lockdown van de dansschool moest aanschouwe­n.” Ook vandaag mag de school haar deuren nog niet heropenen. “Ik kijk er erg naar uit om iedereen eindelijk weer te kunnen ontvangen. Die school is echt ‘one big happy family’. Net zoals de kandidaten van

dat waren.”

amai, pikant.

De Mol

 ?? FOTO PLAY4 ?? Samina (links, in roze dirndl) moet na vijf aflevering­en het spel verlaten.
FOTO PLAY4 Samina (links, in roze dirndl) moet na vijf aflevering­en het spel verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium