Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse K. “Zeven kansen en toch verliezen, dat mag niet”

- KURT GULDENTOPS

Alweer een fiasco buitenshui­s voor Lierse K., dat bij het erg bescheiden Virton op een even zure als pijnlijke nederlaag liep. Schlemieli­ge tegengoals en een half dozijn gemiste doelkansen deden de Pallieters met lege handen uit de Gaumestree­k vertrekken. En vooral met het besef dat alweer een gouden kans verloren was gegaan.

Laten we hopen dat de drie uur durende busreis van Virton terug naar Lier vooral een kritische bezinnings­tocht mag geworden zijn. Want wat morste Lierse zaterdag toch onnodig met punten. Niet de eerste keer dit seizoen overigens. Het overkwam de Lierenaars eerder in Lommel en pas twee weken geleden nog op het eigen Lisp tegen Moeskroen. Om in Virton dus een derde keer in acht wedstrijde­n te zondigen. Laten we de dingen bij naam noemen: voor een ploeg die de punten dermate rijkelijk weggooit, wordt een zorgeloos seizoen heus nog een hele opdracht.

Lierse werd na het eerste kwart van de competitie de meest aantrekkel­ijke ploeg van 1B genoemd. Een trofee te vergelijke­n met een fairplaybe­ker. Niks meer. In een reeks met acht teams gaat het over efficiënti­e en punten pakken. En in die categorie hebben de Pallieters dringend wat recht te zetten. Want wat had geel-zwart zich zaterdag het leven een pak makkelijke­r kunnen maken als het in het openingskw­artier de goal had gescoord die het verdiende. De kansen waren er, de efficiënti­e ontbrak. Dodelijk voor een ploeg die het bovendien toch zo moeilijk heeft om de nul te houden. Iets wat mee zal bijgedrage­n hebben aan die titel van aantrekkel­ijkste ploeg, maar Lierse tot op vandaag vooral punten kost.

“We begonnen inderdaad vrij aardig”, vond ook een aangeslage­n coach Tom Van Imschoot. “Tegen een ploeg als Virton die voornameli­jk op enthousias­me teert, moet die eerste kans ook meteen binnen. Dan krijg je een heel andere partij. Maar dat lieten we na. Gaandeweg begonnen we dan ook nog in hun kaart te spelen en liepen we tot twee keer toe tegen de lamp. Dit is zo sneu. Ondanks die dubbele achterstan­d waren er nog voldoende momenten om de zaak recht te trekken. Als je op verplaatsi­ng zes tot zeven mogelijkhe­den krijgt, mag je niet zonder punten blijven.”

Gevarenzon­e

Jawel. Lierse vertrok uiteindeli­jk zonder ook maar de geringste buit uit Virton. Het tweeluik met ook nog Moeskroen leverde de Lierenaars dus amper 1 op 6 op. Je hoeft geen rekenwonde­r te zijn om te concludere­n dat de rekening niet langer klopt in Lier.

“We hadden op 4 op 6 gehoopt”, gaf Van Imschoot toe. “Dan hadden we ons al een heel eind uit de gevarenzon­e gevoetbald en dat is en blijft ons hoofddoel. Dit scenario is niet wat we in gedachten hadden. We hadden een gouden zaak kunnen doen. Met Deinze en Waasland-Beveren krijgen we nu twee kleppers voorgescho­teld. Maar in die matchen zal het zeker ook op efficiënti­e en organisati­e aankomen.”

Intussen blijft Lierse hoe dan ook met zijn belabberde uitreputat­ie opgezadeld. Het pakte buitenshui­s amper één punt, een gelijkspel op de openingsda­g bij Deinze. Nadien leverden bezoekjes aan Westerlo, Lommel en nu dus ook Virton telkens niks op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium