Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Soms moet je op zo’n manier punten pakken”

Coach is vooral blij met clean sheet voor zijn ploeg

- WIM HOUTTEQUIE­T

Een defensief ingesteld Waasland-Beveren sleepte vrijdagavo­nd een puntje uit de brand op het veld van Deinze: 0-0. ‘We hebben nu eens gespeeld zoals de andere ploegen meestal tegen ons spelen.”

T1 Marc Schneider stapte tegen Deinze af van zijn geliefkoos­de formatie en koos verrassend voor vijf verdediger­s. De Zwitser wilde meer defensieve zekerheid inbouwen nadat geel-blauw de voorbije weken te veel kansen en doelpunten had weggegeven. “De clean sheet was ook ons hoofddoel”, vertelt Schneider. “De voorbije weken hebben we te veel tegendoelp­unten gepakt. Daaraan moesten we iets veranderen. We zijn voorlopig nog niet goed genoeg om offensief te spelen. Dat wil niet zeggen dat we vanaf nu elke week zo gaan spelen. Maar soms moet je op zo’n manier punten pakken. We hebben nu eens gespeeld zoals de andere ploegen meestal tegen ons spelen. Akkoord, we moeten nog stappen zetten. Maar je mag niet vergeten dat we een zo goed als nieuwe ploeg hebben en net gedegradee­rd zijn uit 1A. Alle andere ploegen hebben min of meer dezelfde ploeg.”

Zo goed de organisati­e defensief stond, zo teleurstel­lend kwamen de Waaslander­s offensief voor de dag. Verder dan een kansje voor Efford en Maderner kwamen ze niet. Te weinig voor een ploeg als Waasland-Beveren. In het slot was het nog even bibberen na een slotoffens­ief van Deinze. Onder meer nadat een doelpunt van Deinze werd afgekeurd. “Het was een duwfout”, vond doelman Nordin Jackers, die voor de tweede keer dit seizoen zijn netten schoon hield. “En niet alleen op mij, maar ook op Tshimanga. Er was veel volk in de zestien, waardoor het chaotisch was.”

“We zijn voorlopig nog niet goed genoeg om offensief te spelen.”

Coach Waasland-Beveren

Spannend voor Solskjaer

Er staat voorlopig geen maat op Napoli in de Serie A. Nadat het zijn eerste zeven wedstrijde­n gewonnen had, deed het er gisteren nog een overwinnin­g bij, thuis tegen Torino (1-0). Het was alweer Victor Osimhen, de voormalige spits van Charleroi, die scoorde - voor de Nigeriaan zijn achtste van het seizoen. Maar voor het eerst had ook Dries Mertens een aandeel in de zege. De Rode Duivel miste de eerste maanden van het seizoen door een blessure, maar na zijn korte invalbeurt tegen Fiorentina mocht hij nu opnieuw invallen. Met een paar knappe combinatie­s lag hij aan de basis van de winning goal. Die andere Leuvense internatio­nal, Dennis Praet, ontbrak nog bij Torino. Napoli loopt wel niet veel uit, want met 22 op 24 is ook Milan ijzersterk gestart.(blg,

 ?? FOTO BELGA ?? Maderner probeert Boone van de bal te houden.
FOTO BELGA Maderner probeert Boone van de bal te houden.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium